tag:blogger.com,1999:blog-8860815171920486353.post87330904611104460..comments2024-03-28T14:59:17.461-07:00Comments on Mamivonat: TUSAL 5.1. és marcipános-rebarbarás piteRitahttp://www.blogger.com/profile/07113859783713967639noreply@blogger.comBlogger9125tag:blogger.com,1999:blog-8860815171920486353.post-80562188295304079972013-05-03T05:07:06.576-07:002013-05-03T05:07:06.576-07:00Biztos, hogy finom lehet , kipróbálom, csak leves...Biztos, hogy finom lehet , kipróbálom, csak levesnek meg kompótnak főzöm meg.<br />grominehttps://www.blogger.com/profile/10924626119810712323noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8860815171920486353.post-59870375151554242142013-05-02T12:40:47.267-07:002013-05-02T12:40:47.267-07:00Értem. Kicsit eltúloztam. De mivel számomra ismere...Értem. Kicsit eltúloztam. De mivel számomra ismeretlen az ízvilága, könnyen lemondtam róla.Másrészt második évre óriási területet követelt magának. Lehet, újra nekifutok, most már olyan területre ültetve ahol nem zavar. Előnye,hogy évelő.Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/03092330044530533505noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8860815171920486353.post-50621982939789011352013-05-02T11:41:31.788-07:002013-05-02T11:41:31.788-07:00A rebarbarának valóban csak a szárát szoktam felha...A rebarbarának valóban csak a szárát szoktam felhasználni, az is zsengén a megjobb. Itt azt mondják, hogy Szent Iván-éj után nem jó leszedni a szárát sem, mert valamilyen sav túlteng benne. Nyár végére a levelek óriásira megnőnek, mint egy óriáslapulevél. De hogy mérgező lenne, azt nem hinném, itt régen minden kertben volt.Ritahttps://www.blogger.com/profile/07113859783713967639noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8860815171920486353.post-72881193500590355622013-05-02T09:44:06.517-07:002013-05-02T09:44:06.517-07:00Én sem ismerem a rebarbarát. Ezért én is ültettem,...Én sem ismerem a rebarbarát. Ezért én is ültettem, de mikor meghallottam, hogy a levele mérgező, gyorsan kiástam. Aztán megbántam. <br />Nagyon guszta amit készítettél! A marcipánt bezzeg imádom.Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/03092330044530533505noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8860815171920486353.post-75627635662115866072013-05-02T04:29:29.202-07:002013-05-02T04:29:29.202-07:00Én sem rajongok érte, de ha már van két négyzetmét...Én sem rajongok érte, de ha már van két négyzetméternyi területen, igyekszem felhasználni (meg egy csomót elajándékozok belőle).Ritahttps://www.blogger.com/profile/07113859783713967639noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8860815171920486353.post-54706259051169567332013-05-02T04:25:17.525-07:002013-05-02T04:25:17.525-07:00Finom lehet. igaz én szeretem a rebarbarátFinom lehet. igaz én szeretem a rebarbarátLucahttps://www.blogger.com/profile/17941887300836030560noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8860815171920486353.post-44903560900982738332013-05-01T10:53:44.583-07:002013-05-01T10:53:44.583-07:00Rhubarb is a difficult material to find but pie lo...Rhubarb is a difficult material to find but pie looks so delicious!<br />Your Tusal glass is full - well done!<br />Hugstwinpeakprimitiveshttps://www.blogger.com/profile/09922744209055359108noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8860815171920486353.post-8030583668216927132013-05-01T10:17:07.312-07:002013-05-01T10:17:07.312-07:00Jó sztori:)! Köszönöm, hogy elmesélted. A külföldi...Jó sztori:)! Köszönöm, hogy elmesélted. A külföldi utak után az ember mindig kicsit más szemmel nézi a megszokott, otthoni dolgokat.Ritahttps://www.blogger.com/profile/07113859783713967639noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8860815171920486353.post-3401139698309330642013-05-01T09:20:19.279-07:002013-05-01T09:20:19.279-07:00Nagyon finomnak hangzik :) - rebarbaránk viszont n...Nagyon finomnak hangzik :) - rebarbaránk viszont nincs...<br />Utoljára az egykori NDK-ban találkoztam vele. Nyelvtanulás céljából kinn voltam egy hónapig, egész júliusban. Iszonyatosan hiányzott a gyümölcs... a család, akiknél voltam, mondta, h az bizony nem nagyon van. Aztán közölték, hogy megérett az eper, eperdzsemet főzünk - 5 szem eper volt a termés, ezt főztük meg egy csomó rebarbara-szárral, az lett az eperdzsem... számomra, akiknek a kertjében egész nyáron megunásig volt gyümölcs, ez hatalmas tanulság volt: ami VAN, azt is meg kell becsülni...<br />(bocs, hosszú komment lett :))Palkóhttps://www.blogger.com/profile/06832125853851538227noreply@blogger.com