Ilyen is régen volt: tegnap vettem egy szakácskönyvet, és ma már sütöttem is belőle!
A végeredmény bíztató, kissé savanykás, amolyan "böjti" (vagy egészségtudatos:) sütemény.
Hozzávalók:
25 dkg fagyasztott vörösáfonya
5 dl liszt (nem tévedés, én így mérem)
2 tk sütőpor
fél tk szódabikarbóna
fél tk fahéj
1 biocitrom reszelt héja (ezt kihagytam)
1 tojás
1, 5 dl kristálycukor
háromnegyed dl olaj
1 dl natúr joghurt (csak banános-vaníliás volt itthon, de nem rontotta el)
Az áfonyát kivettem a fagyasztóból.
Összekevertem a lisztet a sütőporral, a szódabikarbónával és a fahéjjal.
A tojást, a cukrot, az olajat és a joghurtot összekevertem az új, szuperhalk robotgépemmel (igaz, nem volt focimeccs, de a négy és fél éves épp aludt).
Végül beleraktam az áfonyát, és 175 fokon két körben kisütöttem. 12 nagy és ugyanennyi kicsi muffin lett belőle 30, illetve 15 perc alatt.
A tetejére lehet tenni tortabevonót, nekem csak fehércsokim volt itthon, azzal pótoltam. Színes dekorcukorral bolondítottam.
Dupla haszon ez a süti: Amellett, hogy a tavaszvárásban üdítő volt a gyümis íz, a hűtőláda is kezd ürülni az újabb kerti szezon előtt.
Szép hetet!
Fidike
Afonyas muffins look sooo yummy Fidike! I wish to have at least a one piece :))
VálaszTörlésBon appetite!
Biztos nagyon finom lehet, köszi a receptet .
VálaszTörlésÚgy tűnik, muffinszezon van :) Éppen most jöttem egy másik muffin-recepttől :)
VálaszTörlésNagyon jól néz ki a Tiéd is, kóstolni sajnos nem tudom, de Neked elhiszem, hogy fincsi volt... :)))