Ebben az esetben hűtős zsömle. A régi szép időkben, amikor az eredeti receptet kifundálta valaki, a hideg pincében kelt a zsömle egy fél napot vagy éjszakát, csak aztán sütötték ki.
mehet a hűtőbe (este)
a hűtőből kivéve (reggel)
A különlegessége abban van, hogy reggel csak elő kell venni, megsütni, és azonnal van reggelire friss zsömle. Azon nyomban a legfinomabb, de lefagyasztva és később elővéve is ízletes.
Hozzávalók:
12 g élesztő
2,5 dl hideg víz
1 ek olaj
1 tk só
1 tk cukor
6-7 dl búzaliszt (360-420g)
1 Az élesztőt elkeverjük a hideg vízben és az olajban.
2 Hozzáadjuk a cukrot, a sót és a lisztet, kidagasztjuk.
3 Kitesszük a tésztát egy lisztezett deszkára, és tíz gombócot formázunk belőle. A gombócokat sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, és éjszakára betesszük a hűtőbe.
4 Reggel kivesszük a hűtőből, és a tűzhelyre tesszük, amíg a sütő felmelegszik 250 fokra.
5 A középső rácson kb. 10 percig sütjük.
Szép napot!
Rita
Igen, ez egy nagyon jó módszer, ha nem tudod mikor fogod megsütni. Én is szoktam így keleszteni tésztát. Az egyik legfinomabb kenyerem is hűtőben kelt.
VálaszTörlésA zsömle szuper!!!!
VálaszTörlésBarbie hajat kiegyenesíteni simán sütővassal. Én is kaptam az ötletet, de még soha nem használtam: hajmosás után öblítőbe áztatni, utána kifésülni. Valamelyik jó lesz.
Egy pillanatra meglepődtem a címen, de most már értem :)
VálaszTörlésÍnycsiklandóan néz ki!
Da muss man vor dem Frühstück nicht zum Bäcker laufen, die liebe Mama hat die Brötchen schon gebacken!
VálaszTörlés