Mivel elé korán kelő vagyok, praktikus az éjszaka kelesztett, reggelire kisütött zsömle. Természetesen reggel is lehet kezdeni, akkor vacsorára sül ki. Ez is sem igényel dagasztást.
Hozzávalók:
3 g (!) élesztő (nem elírás, tényleg csak ilyen kevés kell bele)
3,5 dl hideg víz
25 dkg búzaliszt
17 dkg finom rozsliszt
2 tk só
2 ek méz
1,5 ek lenmag
Elkészítése:
1 A hozzávalókat összekeverem egy fakanállal, és lefedve kelesztem szobahőmérsékleten egy éjszakán át.
2 Másnap reggel lisztezett deszkán, lisztes kézzel (eléggé ragad) négyszögletesre húzom a tésztát, és csomag módjára összehajtogatom, lefedve 40 percig kelesztem.
3 A tésztát előbb három csíkra vágom, majd minden csíkot 3-4 darabra osztok, mindezt gyúrás nélkül.
4 Előmelegített sütőben, középső rácson, 250 fokon kb. 15 percet sütöm.
Szép napot!
Rita
Nagyon guszta!
VálaszTörlésIch habe alle Bestandteile, es wäre gut den Teig auszuprobieren. Wieviel ml Wasser wäre 3,5 dl? Und du hattest Trockenhefe oder echte? Es könnte gut schmecken, warm zum Frühstück!
VálaszTörlésEs ist 350 ml Wasser. Ich hatte frische Hefe. Viel Glück!
TörlésDanke!
TörlésJól hangzik :)
VálaszTörlés