Március 25-e Svédországban a goffri napja. (Van napja ezenkívül még a fahéjas csigának, a ruszlinak és sok más ételnek is.)
A tegnapelőtti újságban volt egy új recept, amit kipróbáltam. Leginkább azért, mert a tizenegyéves találta meg, és azt reméltem, hátha ez majd ízlik neki (nem így lett), másrészt reméltem, hogy ezzel felhasználhatok valamicskét a sokféle különleges lisztből, ami van itthon (ez bejött).
Az eredmény: nem édes, de finom, ropogós goffri, frissen az igazi. Könnyebb étel, mint gluténes változata.
tejszínhabbal és áfonyalekvárral
Hozzávalók:
50 g vaj
2,5 dl kukorcicakeményítő
0,5 dl kókuszliszt
2 tk sütőpor
csipetnyi só
1 tk vaníliás cukor
3 ek kakaópor
3 dl tej
2 tojás
vaj a sütő kikenéséhez
1 A vajat megolvasztjuk.
2 A száraz hozzávalókat összekeverjük egy tálban.
3 Hozzáadjuk a tejet, a tojást egyenként, majd az olvasztott vajat. Egy elég híg tésztát kapunk (a palacsintatésztától hígabbat).
4 Az első goffri előtt megkenjük a sütőt olvasztott vajjal. Kb. egy dl tésztát öntünk a sütőbe goffrinként.
5 Tejszínhabbal, lekvárral, mogyorókrémmel stb tálaljuk.
Szép napot!
Rita
Rita: They look yummy.
VálaszTörlésStay Healthy
Catherine
A recept jó. A 11 éves nem szereti az édességeket?
VálaszTörlésDe igen, pont a goffrit nem.
Törlés