2020. március 26., csütörtök

Sütőnapló (8): Gluténmentes csokis goffri


  Március 25-e Svédországban a goffri napja. (Van napja ezenkívül még a fahéjas csigának, a ruszlinak és sok más ételnek is.)

   A tegnapelőtti újságban volt egy új recept, amit kipróbáltam. Leginkább azért, mert a tizenegyéves találta meg, és azt reméltem, hátha ez majd ízlik neki (nem így lett), másrészt reméltem, hogy ezzel felhasználhatok valamicskét a sokféle különleges lisztből, ami van itthon (ez bejött).

  Az eredmény: nem édes, de finom, ropogós goffri, frissen az igazi. Könnyebb étel, mint gluténes változata.

         
tejszínhabbal és áfonyalekvárral

 Hozzávalók:

  50 g vaj
  2,5 dl kukorcicakeményítő
  0,5 dl kókuszliszt
  2 tk sütőpor
  csipetnyi só
  1 tk vaníliás cukor
  3 ek kakaópor
  3 dl tej
  2 tojás
  vaj a sütő kikenéséhez

1 A vajat megolvasztjuk.

2 A száraz hozzávalókat összekeverjük egy tálban.

3 Hozzáadjuk a tejet, a tojást egyenként, majd az olvasztott vajat. Egy elég híg tésztát kapunk (a palacsintatésztától hígabbat).

4 Az első goffri előtt megkenjük a sütőt olvasztott vajjal. Kb. egy dl tésztát öntünk a sütőbe goffrinként.

5 Tejszínhabbal, lekvárral, mogyorókrémmel stb tálaljuk.


Szép napot!

Rita


3 megjegyzés: