2014. április 15., kedd

Citron-kendő másodszorra

Az első Citron-kendő után eldöntöttem, hogy lesz még folytatás. Ezúttal bambuszfonalból kötöttem, aminek sokkal nagyobb az esése, mint a gyapjúnak.

Efter att jag har stickat klart min första Citronsjal, har jag bestämt mig att göra en till. Den här gången har jag stickat den i bambugarn, som är mycket smidigare än ull.


A minta mind az öt részét megkötöttem. A háromévesnek vállkendő, nekem nyakba kanyarítható. A félkörívű kendő felső, egyenes oldala 90 cm, a legszélesebb része 33 cm.

Jag har stickat mönstrets alla fem delar. För min femåriga dotter räcker det nästan till midjan, till mig över axlarna. Halvkretsens övre raka linje mäter 90 cm, bredden i mitten är 33 cm.


Blokkoláskor nagyon kisimult, a húzott betétek annyira nem, inkább a lyukak érvényesülnek rajta.

Efter att jag har blockat sjalen blev den mer genomskinlig.




Az évszaknak pont megfelelő a színe, vastagsága is.

Färgernan och tunnheten passar fint till årstiden, tycker jag!


Maja blogjára is nézzetek be!


Fidike

7 megjegyzés:

  1. Szép lett, tetszik a színe is . Bambusz fonallal még nem volt dolgom, kíváncsi lennék, milyen a tapintása.Egyszer én is kipróbálom majd .

    VálaszTörlés
  2. Gyönyörű!!!! És nagyon tetszik a színe is! :)

    VálaszTörlés
  3. Nagyon szép lett !!
    Használjátok egészséggel .

    VálaszTörlés
  4. Maja blogjára is benéztem és eluralkodott rajtam az újra kötnék..., de én már nem teszem. Még tini korszakig jó elfoglaltság, nő és új stílus is kell. Azután a megkötött holmira ráunt a lányom, nem is tudom, talán kifogás, én sem értem miért dekkolok csupán a keresztszemes mellett? Elgondolkodtam..., ez a kendő szép!

    VálaszTörlés