2015. október 30., péntek

Másfél pizsama (1)


  A hétéves fiúnak nehéz varrni. A legutóbbi bejegyzésben mutatott kék nadrág nagy lett. Gondoltam, jóváteszem a dolgot, és a rongyosra hordott járműves pizsama helyett varrok neki egy újat.

  Hát varrtam is. Mondanom sem kell, hogy kicsi lett. Még szerencse, hogy van egy hugi, aki jól járt vele.



  Az mintás (építkezéses) anyag már rég megvolt, a fekete anyag Papivonat pólója volt lánykorában (:). A képeken nem látszik, de meghagytam az eredeti szegést az alján, és a nyakkör fekete pántját is újrahasznosítottam - megérte a bontást.



(Jó ötlet, nem? Az övé.:)



Minta: Ottobre 2009/6. szám, 122-es méret   


  Sebaj, gondoltam, akkor legyen legalább egy új pizsamanadrág a hétévesnek. Kotortunk hozzá anyagot (aki régen olvas, felismerheti innen), a kék csillagos nadrág passzé anyaga pont passzolt hozzá. Ez már MAJDNEM jó, csak a dereka lett rövid egy kicsit. Holnap toldás...


  A gond az, hogy kinőtte az itthon meglévő szabásmintákat a gyerek, rögtönözni pedig még nem tudok neki. Mivel a helyi könyvtárban pont ennek az egy Ottobrének a szabásmintája hiányzik csak, megrendeltem ezt az egy számot Finnországból. Nem adom fel...:)!

  Szép hétvégét!

  Rita

U.i.: Azért nemcsak varrok mostanság, de a projektek egy része titkos (ma becsomagoltam az első karácsonyi ajándékokat), más része majdnem kész, harmadrésze lassan halad...

4 megjegyzés:

  1. Kitakarod a csini lányka arcát. A pizsi szuper! Eszembe jut mikor a lányom elsírta magát mikor lesz neki a fiú után lányos holmija?

    VálaszTörlés
  2. You are really getting better and better in both pajama business and the photography Rita♥ Well done ♥

    VálaszTörlés
  3. You really have great ideas for sewing and making over.

    VálaszTörlés
  4. Nagyon jó lett a pizsama, tényleg kész szerencse, hogy két gyereketek van :)))
    Szép hétvégét! :)

    VálaszTörlés