2019. április 16., kedd

Rózsaszín-pillangós felső


  Rengeteg kinőtt, megunt, lyukas stb. ruhadarab van nálam raktáron, mondván, hogy majd csak lesz belőlük valami. De a varráshoz sokkal több idő kell, mint ami nekem a hétköznapokban van, így ilyenkor, a szünetben próbálok időt szakítani rá.


  Egy rózsaszín felnőtt felső és egy lepkés kislánynadrág találkozásából lett ez az újszerű kislánypulcsi. Színben nagyon jól passzol a két anyag, és a minőségük is hasonló. Sokat filóztam, variáltam, főleg a nyakrészével, mivel túl nagy volt a kivágás íve. A megoldás végül dupla fodor lett, félbehajtott anyagból. A felső ívbe vékony gumit fűztem, hogy ne hajoljon vissza az anyag. A fodor két végét a vállrész mögött egy kicsivel rögzítettem, így ez is ad neki tartást. 
 

  Ilyen a modellen.


A két oldalába lepkés betétet tettem.

  Majd meglátjuk, mennyit lesz használatban. Mondjuk már egyszeri hordás után is nyert ügyünk van. Sőt, beleszámítva a varrás örömét, már most is.

  Szép napot!

  Rita

4 megjegyzés:

  1. Rita: What a sweet top, oh so cute.

    Catherine

    VálaszTörlés
  2. Ügyesen használsz fel kinőtt darabokat. Jó lett!

    VálaszTörlés
  3. Nagyon jól sikerült ez az ujrahasznosítás. Csodállak, mint mindig. Én is rengeteg dolgot elraktározok, hogy majd megjavítom, vagy lesz belőle valami új, de csak gyűlik a cucc :-) Időnként kiszelektálom és ennyi :-(
    Nagyon megnőlt a kishölgy :-)

    VálaszTörlés