2014. szeptember 16., kedd

Dawn


  A második Citron-kendő kötésekor rájöttem, hogy abból a fonalból szeretnék még kötni valamit. Olyan valamit, amit direkt erre a fonalra komponált valaki. Valami könnyű kis nyári felsőt, ami a bambuszfonal hűvös tapintásához illik. Találtam is egy csipketunikát, amit Keresztes-Kutas Ágnes tervezett.

Efter att jag har stickat klart min andra Citron sjal, ville jag sticka något mer av samma garnkvalité. Något som passar bra till den "kyliga" bamboogarnet, något somrigt alltså. Jag har hittat en spetstunika som Ágnes Keresztes-Kutas har skrivit.


  Egy ideig gyűjtögettem hozzá a bátorságomat, aztán a nyáron megvettem hozzá a fonalat, és a nyaralás után elkezdtem kötni - lentről felfelé, körben, varrás nélkül.

  I somras köpte jag garnet och efter semestern började jag sticka - nerifrån upp, runt, utan sömmar.

  
Voltak pillanatok, amikor majdnem a sarokba vágtam a már háromszor lebontott és negyedszer is rosszul kötött egynegyednyi tunikát. Mondanom sem kell, hogy a minta, a leírás remek, csak nekem volt magas.

 Vissa dagar ville jag bara ge upp och kasta stickningen i ett hörn, efter att jag har repat upp samma ställe tre gånger och det blev fel ändå. Mönstret är inget fel på, det var jag som var ovan...

  
   Aztán egyszercsak elkezdtek stimmelni a szemszámok, megvilágosodott a minta, ha itt-ott becsúszott is egy-egy pici hiba, könnyen kijavítottam, módosítottam.

  Men efter ett tag började jag förstå mönstret och helt plötsligt var det inte så svårt alls. Gjorde jag ett litet misstag, gick det att rätta till snabbt.


  Kiváncsi vagyok, milyen lesz majd hordani a kánikulában. Most így egy pólóval pont jó a koraőszi napsütésben.

  Jag är nyfiken, hur blir det att ha på mig på sommaren. Med en tröja under kan jag ha den även nu.


  Részleteket a ravelryn találhattok róla.

  Mer detaljer finns på ravelry.

  Szép hetet!

  Ha en bra vecka!

  Fidike

10 megjegyzés:

  1. Hú, Rita! Ez CSODASZÉP lett!!! a színe és a formája is! Nagyon tetszik! És jól áll rajtad! :)

    VálaszTörlés
  2. NAgyon jó lett, teszik a színe is és nagyon merész vagy, hogy belevágtál, kitartó és ügyes vagy. Megemelem képzeletbeli kalapomat :-)
    Jövő nyáron szeretném látni élőben is :-)))))))))

    VálaszTörlés
  3. Nagyon jó! Nem is tudom mikor kötöttem utoljára.

    VálaszTörlés
  4. Wie eine süße Sommerbeere, noch für die letzten Sommertage.

    VálaszTörlés
  5. Tüneményesen szép lett. Nagyon tetszenek a színek. Ahogy összeválogattad, az egy nagyon finom együttes. Szépen oldottad meg a nyak ívét is.
    Na kérem, az azonnali falhoz vágás technikáját szerintem mindannyian jól ismerjük és innentől a tisztelet a kitartásért, megérte!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi! A fonal színátmenetes, nem kellett válogatni.:)

      Törlés
  6. Well done - you are also very good on knitting!
    Top looks gorgeous!

    VálaszTörlés
  7. Jag är mycket imponerad av den! Ser otroligt komplicerad ut, kanske färgen gör sitt till. Bra jobbat!

    VálaszTörlés