2015. február 24., kedd

Pólófestés


     A sablonfestést több helyen is láttam, de ez a blog adta meg a végső lökést, hogy kipróbáljam. (A festék és a pólók nyár óta elő vannak készítve, hogy majd egyszer...)

    Shablonmålning har jag sett på flera bloggar, det här har inspirerat mig mycket. (Färgen och tröjorna har "väntat" sedan i somras...)



  A hatévesnek eszébe jutott, hogy az Ottobre szabásmintákon vannak klassz állatsablonok is. A gyíkot onnan másolta át sütőpapírra, a lovacskát az interneten találtam.

  Sexåringen kom ihåg, att det finns coola djurshabloner i Ottobre tidningar. Ödlan har han koperat själv på bakplåtsapper. Hästen har jag hittat på nätet.


  Ujjal vittük fel az anyagra a textilfestéket (a póló két rétege közé nejlozacskót kell simítani, hogy a festék ne üssön ét a hátoldalra), ez nagyon tetszett a gyerekeknek. Aztán a száradás és a vasalás következett, és el is készültek az új, egyedi ruhadarabok!

  Vi målade med fingrarna (mellan tröjans två lager ska man lägga en plastpåse så att man inte får någon färg på tröjans baksida), det tyckte barnen mycket om. Efter torkning och strykning fick vi våra fina nya plagg!


  A színeket is ők választották, és meg kell adni, jobb szemmel, mint én. Egymástól elütő színekkel hatásos a festés, az én pólómon a lila beleolvad a szürkébe.

  Färgerna har barnen valt och jag måste medge att de lyckades bättre än jag. Man ska variera kontrastfärger, på min tröja smälter grå och lila alltför in i varandra.




  Szép hetet! Nézzetek be Majához is!

  Ha en bra vecka!


  Fidike

8 megjegyzés:

  1. Vilken rolig idé! Det har jag aldrig tänkt på. Visst är det kul när barnen lyckas bättre än en själv. Det blir liksom en liten boost för dem.

    VálaszTörlés
  2. Bátrabban használják a színeket a gyerekek és ez jó.
    Remek és hasznos elfoglaltság.

    VálaszTörlés
  3. Great idea, thank-you for sharing.

    Catherine

    VálaszTörlés
  4. Nagyon jók lettek! Különösen a gyík :)))
    Meggyógyultatok? :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi! Sajnos még nem egészséges mindenki.

      Törlés
    2. Akkor mielőbbi teljes gyógyulást kívánok!!!

      Törlés