2015. április 2., csütörtök

Visszatekintő: átalakítások


   Sziasztok!

   A márciusi blogszünet után ismét jelentkezem! A hónap nagy része (az utolsó hét kivételével) betegeskedéssel telt, egymást váltottuk a férjemmel és a gyerekekkel. Ha akartam volna sem nagyon tudtam volna sok időt a blogvilágban tölteni.

   A blogolásból felszabadult (és a betegségek miatt itthon töltött) időt főleg olvasásra fordítottam (itt olvashatsz róla, hogy mi akadt a kezembe), de azért varrtam, kötöttem és egy picit hímeztem is.

  Átalakítottam egy pár pulcsit, hogy a tavasszal is horható legyen, itt az egyik:

 

ilyen volt


ilyen lett (útmutató itt)




  
  Aztán volt egy szerencsétlen pulcsi, ami nem tetszett a hatévesnek. Az elején lévő felirat miatt nem volt hajlandó felvenni. Megbeszéltük, hogy a karját megtartjuk, de más anyagra cserélem ki az  elejét-hátát.


És megérte, mert azóta hordja.



A négyévesnek összekombináltam két régi, kinőtt felsőt, majd megtoldottam az ujját szürke passzéval, és applikáltam rá egy csillagot dísznek, valamint egy háromszöget, hogy egy lyukat eltüntessek.



   Beköszöntött nálunk a hercegnős korszak. A kedvenc ruhák hosszúak vagy rózsaszínűek. Ha mindkét feltétel teljesül, annál jobb. Egy régi póló aljára varrtam egy mintás flanelt. Ha megunja, a szoknyarész még mindig felhasználható lesz valamire.

  Nos, mára ennyit.

  Jó készülődést az ünnepre, illetve jó kikapcsolódást azoknak, akik elutaznak vagy kirándulnak!

  Fidike

4 megjegyzés:

  1. Látom, szorgalmas voltál, varrásban és olvasásban is jól teljesítettél :)
    Örülök, hogy meggyógyultatok! :)

    VálaszTörlés
  2. Great how you changed the look of the old things and made them new. Great job! I hope you are all well again.

    VálaszTörlés
  3. Óh, te szegény. Akkor rendesen kifogtátok. Mondjuk nálunk is hasolnóan telt a március. Csak én nem voltam influenzás.... Nagyon ötletes dolgokat csináltál. :))

    VálaszTörlés