2017. március 20., hétfő

March Madness - Bohókás március


  Találtam egy izgalmasnak ígérkező közös hímezgetést, aminek már a logója is szemet gyönyörködtető...


  Minden hónapban más a kihívás: februárban például mindenki igyekezett megkezdett hímzéseket befejezni. Nos, arról sajnos lecsúsztam, de hát valljuk be, nem lett volna reális elvárni magamtól ilyesmit a sok más teendő tanulnivaló mellett.

  Annál testhez állóbb a márciusi kihívás, miszerint minél több hímzésbe öltögessünk egy kicsit. Én azt a módszert választottam, hogy írtam egy listát (11 hímzés volt rajta), és minden nap, amikor jutott idő a hímzésre, más és más darabot vettem elő. A kihívás elején azt hittem, hogy kétszer, illetve legalább másfélszer rákerül a sor minden darabra. Végül pont úgy alakult, hogy minden darab egyszer volt a kezemben.

  A sok kép és a kevés haladás miatt az "ilyen volt előtte" képeket nem közlöm, csak az aktuális állást.


1. Új darab, Februar az Acufactum Durch das Jahr c. sorozatából
A januárt két éve hímeztem, és bár a minta nagyon tetszik, nagyon küzdelmes egy minike volt. Akadt a (nem DMC) fonal, nehézkesen készült. Most, hogy tudtam, egy napig varrom csak, sokkal könnyebben ment. Talán ez a titka?2. Bothy Thread: Love Tree
Kedves, mutatós, halaladós. Tipikusan nyári hímzés, mivel csak két szín van benne, és ki van nyomtatva a minta: sokszor repült már velem. Lassan halad, jót tett neki ez az egy nap is, most repülőút nélkül.4. Ezt még nem mutattam a blogon, azt hiszem, egy régi Fürge ujjakból való. A fonalak nem számok, hanem árnyalatok szerint vannak megadva, mint pl. lazacszín, világoszöld, stb. Cuki.5. Ez is egy veterán, de itt még nem mutatott darabka, a Fürge ujjak egyik 2005-ös számából.
Itt is improvizáltam a színekkel, nem találtam meg mindenből a régi árnyalatot.6. A Mikulásos UFO-futó negyedik (utolsó!) oldala.7. A viktoriánus minta egyik újabb blokkja készülget (Pelin Tezer: Victorian Ribbons)


9. DFEA-akác
Fájó szívvel, de töredelmesen be kell vallanom, hogy ezt majdnem teljesen abbahagytam egy nagy baki miatt. A világosbarna ikszeket egy szál helyett következetesen két szállal öltögettem. De most úgy döntöttem, hogy nem bontom és nem is hagyom abba, hanem következetesen folytatom a hibás hímzést két szállal. Úgyis pont a barna részek tetszenek a legjobban.10. Mon beau sapin. Nagyon szeretem minden kis részletét.11. Spring Moon. Izgalmas, vidám, színes, szép.


Na, ennyi. 
Nagy élmény volt ennyifélét hímezni viszonylag kis idő alatt. Sok új ötlet, elhatározás, terv született bennem. Régi, majdnem elfeledett hímzések kerültek elő, és velük együtt érzések, elmúlt hangulatok is...

A kaland egész évben folytatódik, már minden hónapra megvan a hímzéstervem. 

Lehet csatlakozni!

Szép napot!

Rita

11 megjegyzés:

 1. What a great month you've had!

  VálaszTörlés
 2. Ooooo very well done Rita♥♥♥ You made wonderful progresses on such amazing works ♥♥♥

  All of them are really so yummy♥

  VálaszTörlés
 3. Én ezt nem tudnám csinálni: mindenből egy kicsit. Mikor belelendülnék már más... Rugalmas vagy!
  Egyik másik nagyon tetszik!

  VálaszTörlés
 4. Gyönyörűek. Az a fa...... csodaszép. Fantasztikus csajszi vagy!

  VálaszTörlés
 5. Lots of great projects. Spring Moon looks amazing and so much fun to stitch

  VálaszTörlés
 6. Wow, lots of great projects! I especially like your Bothy Tree and Spring Moon! Amazing month's work, Rita! Such fun!
  Barbara x

  VálaszTörlés
 7. Rita: You have many beautiful designs going, I am looking forward to seeing your progress.

  Blessings
  Catherine

  VálaszTörlés
 8. Wow!! You have so many beautiful projects in line:) love the butterflies and the sling moon.

  VálaszTörlés
 9. Húú, az utolsó, a Spring Moon nagyon tetszik. Irtó jók a színeid. Egyébként igen mértéktartó voltál, hogy nem 11 tök új hímzésbe öltöttél bele:-D

  VálaszTörlés
 10. Tetszik az ötlet, nekem is nagyon sok megunt, félretett, elfeledett UFO-m van. Talán így "csak egy kicsit" akcióban haladgathatnék velük... persze főleg akkor, ha hímeznék is... de most éppen fürdőszoba-felújításban vagyok... :(
  Szép hétvégét Nektek!

  VálaszTörlés