2020. október 15., csütörtök

Textilkönyv (1): Borsószem királykisasszony

 Az ember azt hinné, már van elég megkezdett munkája, és most amúgy sem aktuális egy textilkönyv (a gyerekek már régesrég papír könyveket olvasnak), de ha az Ulrike blogján látott csoda továbbra is ott motoszkál a fejben... - Rááadásul sok kis apró csipri-csupri darabkát fel lehet használni hozzá... - Nem is sorolom tovább, hogyan győztem meg végül magam, hogy nekilássak a textilkönyvnek. 


  Pár apró dolgot változtattam az eredetin. A korona nem alulra került, mert ott nem látszott volna a matracoktól, a borsónak zöld gyöngyöt is választottam, hogy tényleg nyomja azt az elkényeztetett hercegnőt. - Az apró díszeket kézzel öltöttem rá, nem ragasztottam és gépeltem, ahogy a leírásban van. - A párnán patent van tépőzár helyett, abban nem bízom igazán. - A párnát zörgős műanyag zacskóval tömtem ki, a kicsik imádják a hangját.

  És hát mit mondjak: nemcsak a gyerkek, de még Papivonat is örömmel nézegette, forgatta. Megszavazták, hogy varrjak hozzá egy hercegnőt is (patentosat), hááát, majd meglátjuk. A célom az, hogy folytassam a következő mesével...

  Szép napot!

  Rita

2 megjegyzés:

  1. Rita: What a very sweet book, so cute.

    Catherine

    VálaszTörlés
  2. Jaj, annyira jó textilkönyvet varrni! :) Meg nézegetni is, amit mások varrnak.

    VálaszTörlés