2019. augusztus 10., szombat

Sellő a kosáron

  A nyári rendrakás közben egy újság lapjai között (!?) megtaláltam egy teljesen kész sellős hímzést, amit a blog szerint tavalyelőtt fejeztem be. Nagyon tetszett már annak idején is, de nem tudtam, mihez kezdjek vele. Legyen belőle újabb kép vagy kispárna? Nem lehet véletlen, hogy ihlet híján eltűnt a süllyesztőben. De ha már egyszer megtaláltam, nekiveselkedtem, és applikáció lett belőle egy textilkosáron:

 


  A bélést a kontraszt kedvéért megbolondítottam egy nagyon színes anyaggal.  Ebből a három anyagból varrtam. A középső (krémszínű) műbőr hatású. Jó a tartása, ennek köszönhetően nem horpad be a doboz oldala. Varrni viszont kínszenvedés: tapad a géphez, és a vastagsága miatt is nehéz vele dolgozni.  Mikor elkészült a kosár, belepakoltam egy adag anyagot. Jó pár hasonló kosarat meg tudnék még tölteni a felhalmozott készletből. Ezekhez az anyagokhoz különösen szép emlékek fűznek, azért esett rájuk a választásom.

  A kosár leírását ebben e könyvben találtam. Régóta szemezgettem már a modellel, örülök, hogy varrtam egyet. Mivel négyzetekből áll, kénytelen voltam NAGYON pontosan méricskélni és szabni, amit utálok. Jobban szeretek improvizálni, de a precizitást is gyakorolnom kell. 


  A kosár mérete és anyaga természetesen variálható, ezeket 25x25 cm-re szabtam, megvarrva 23x23 cm. A fülek segítségével könnyen szállítható, praktikus tároló.
  Bejegyzésemmel Rachel "Fejezzük be hímzéseinket!" nevű kezdeményezéséhez csatlakozom. A linkre kattintva megnézhetitek, ki hogyan kelti életre több-kevesebb ideje kallódó befejezett munkáit.  


  Szép napot!

  Rita

9 megjegyzés:

 1. Nagyon jó lett. Nekem hatalmas sellőt kéne hímeznem, hogy az anyagaim beleférjenek :))

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Hát, azt megtippelni sem tudom, hány hasonló méretű kellene még, hogy minden anyag beleférjen!:)

   Törlés
 2. A zsömléd és a textiltartó egyformán remek!

  VálaszTörlés
 3. Szuper jó lett!
  Nekem is lenne mit befejezni... :)

  VálaszTörlés
 4. Ehhez a kezdeményezéshez nekem is jó lenne csatlakozni (mint azt láthattad a bejegyzésemben is :-D )
  nagyon jó lett a tartó, és is régóta szeretnék egy ilyet. Kell hozzá a három réteg anyag? nem elég kettő?

  VálaszTörlés
 5. Ez az én fejemben is megfordult... ki kellene próbálni.

  VálaszTörlés
 6. Eine passende Stelle hast für deine Stickerei gefunden/genäht!
  Manchmal muss ja die Stickarbeit einfach auf ihre Stelle warten.

  VálaszTörlés
 7. Very cute mermaid bag, and so useful!

  VálaszTörlés