2018. február 5., hétfő

Házi feladataim, 7. rész: Szövés (2)


  Január elején vetettem fel az újabb szövést, aminek ezúttal legalább négy nyüstösnek kellett lennie, azaz négy különböző pedált kellett használnunk (az előző alkalommal csak kettőt). A tecknika neve angolul twill, a légyege, hogy átlós irányban futnak a szövet szálai. 


  A barna láncfonal len és pamut keveréke, a sárga átvetőfonal gyapjú. A kép tetején halszálkás minta van, alatta pedig egy rombuszos. A pedálok sorrendjének váltakozása adja a két különböző mintát. A halszálkásnál 1,2,3,4 a sorrend, a rombuszosnál 1,2,3,4,2,1,4,3,2,4.



Sajnos csak 100x65 cm anyagom lett a (kevés volt a barna fonalam), így valamivel ki kellett egészítenem, hogy be tudjam fejezni. Volt itthon egy barna (turis) mokaszin szoknyám, amit alig hordtam. Egyől látszott, hogy jól illenek egymáshoz.


Sok-sok fejtörés után végül az applikáció mellett döntöttem. A szoknya nyolc szabott részéből négyre varrtam fel egy-egy szövetet.


Az eredmény:


Kétségkívül feldobja a szoknyát. És még mindig van egy szövetcsíkom, amiből varrhatok hozzá egy táskát vagy más kiegészítőt.

Szép hetet!

Rita

9 megjegyzés:

  1. Eszméletlen! A négypedálos mintája szuper! A szoknya megoldása szuper!
    Nem tudod elképzelni, hogy a jövőben mindez mekkora hasznodra lesz! Az ötlettárból merítünk mindannyian. De ahhoz előbb tudás kell.

    VálaszTörlés
  2. Lovely skirt! You did a great job!

    VálaszTörlés
  3. Itt röhögök magamon. Az első képen megtévesztettek a színek. Pedig el is olvastam a szöveget, valahgy nem jött át, hgy azt a sárga anyagot szőtted:-D Csak néztem, hogy csináltál egy szoknyát a barna szövetedből és minek raktad bele a sárga turis betéteket? Aztán kinagyítgattam a képeket és végre leesett. Jó a szoknya, nekem hangyányit bántja a szemem, hogy nem szimmetrikus. De én mindigis kockafej voltam és túl szimmetria kedvelő.

    Csúcs, hogy ilyen klassz dolgokat csináltok és nagyon irigylem, hogy ennyi mindent alkotsz, csinálsz, kipróbálsz a kötelező dolgokon kívül is. Dolgozol egyébként, vagy htb vagy? Valahogy erre nem emlékszem.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm az őszinte véleményt. Elvileg szimmetrikusnak kellene lennie...
      Félállásban dolgozom, félállásban tanulok, ez az utolső félévem így.

      Törlés
  4. Tetszik a szövött anyag mintázata, csak táskát készítettem volna belőle.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Eredetileg én is táskát szerettem volna varrni belőle, de túlságosan tetszett ahhoz a szövet...

      Törlés
  5. Du bist schon so eine Meisterin in Weben!
    Bei uns ist auch so ein Muster in Webstoffen populär.

    VálaszTörlés
  6. Rita: Your skirt is lovely.

    Blessings
    Catherine

    VálaszTörlés
  7. Was für eine clevere Idee, Rita. der "neue" Rock sieht toll aus.

    VálaszTörlés