Több receptet variáltam össze, sőt vakvágányra is futottam, míg megszületett ez a torta.
Először kakaós piskótalapot akartam sütni, de sajna kb. 2 cm magas lett csak, nehéz lett volna belőle három tortalapot csinálni. (A félresikerült piskóta puhább részeit kézzel elmorzsoltam, tettem hozzá egy kis naracslekvárt és pár kanál almalevest a hűtőből, mindezt összegyúrtam és másodosztályú sütinyalóka lett belőle: vendégek elé nem tesszük, de nekünk, itthonra jó.:) Vissza a tortához: áttértem egy jól bevált
citromos piskótára, amit igaz, eddig még csak sima sütinek sütöttem, de gondoltam, hátha beválik tortalapnak is. Lereszeltem két bionarancs héját, összekevertem 3 ek. cukorral, és összedolgoztam, hogy eresszen egy kis levet a naracshéj. Aztán felvertem 5 dl tejszínt, és beleforgattam a cukros naracshéjat. Ez ment a torta lapjai közé és tetejére (ízlés szerint lehet még naracslekvárt is kenni a lapokra a naracsos tejszínhab előtt). A torta oldalát ritkán sikerül szépen eldolgozni, így jól jött az egyik
újságban látott ötlet: a csokikorongok, amiből szintén sikerült naracsosat vennem. A karamellizált madárfészekkel nem volt időm bíbelődni, így egy kivájt fél citron került középre, ebbe pedig a marcipántojások.
A torta mindenkinek ízlett, én pedig kísérleteztem egy jót!
Ezzel a bejegyzéssel kívánok mindenkinek további boldog húsvétot!
Fidike