Enni viszont ilyenkor is kell, és jó befűteni a sütővel, ezért jöjjön egy hagyományos fehér kenyér.
Hozzávalók:
12 g élesztő
3 dl víz
420 g búzaliszt
15 g méz
10 g só
1 Mindent összekeverünk egy sima tálban, és egy óráig pihentetjük, félidőben átkeverjük.
2 Kivajazunk egy másfél literes sütőformát.
3 A tésztát lisztezett deszkán kihúzzuk és hosszúkás cipó formára hajtogatjuk, beletesszük a sütőformába, ahol 45-60 percig pihentetjük.
4 Vízzel bekenjük, szezámmagot szórunk a tetejére, és 225 fokra előmelegített sütőben, középső rácson 3ö-35 percig sütjük.
5 Kivesszük a formából, ha az alsó fele túl sápadt, még öt percre visszatesszük forma nélkül sülni.
Rácson hűtjük ki.
Párszor már sajnos beleragadt a tepsibe, de ha sikerül eltalálni a kelesztés és sütés paramétereit, finom fehér kenyeret kapunk. Pirítósnak is kiváló. Szeletelve szoktam lefagyasztani, ha marad belőle.
Szép napot!
Rita