2018. március 13., kedd

Kötött alsó...


...alias tundrabugyi készült az elmúlt hetekben. Régóta tervbe vettem már egy kötött rövidnadrágot, amit itthon, harisnyával lehet hordani télen, a kandalló előtt üldögélve. 

    Ez egy másik modell, ami többször is szembejött velem az utóbbi időben különböző blogokon. 


    Maradék gyapjú fonalakból kötöttem. Kicsit nagyobbra sikerült a kelleténél, ezért kézi mosás után betettem a szárítógépbe, amitől kicsit összement, tömörebb, filcesebb lett. Meglátjuk, hordás közben nyúlik-e, ez esetben megismétlem a műveletet. Nem tartom elképzelhetetlennek, hogy még egyszer nekiugrom másik fonalból.



   Amúgy minden a tundrabugyikkal szemben támasztott előítéletnek megfelel: szúrós (gyapjú), vastag és otromba. De meleg! 

  Úgy tervezem, szoknya alá fogom felvenni télen, és persze itthonra is jó lesz. 

  Szép hetet!

  Rita

5 megjegyzés:

  1. Érdekes :) kihívás bugyingót kötni! Mivel ritkán fázok és különben is a hátsóm még nagyobbnak látszana benne így sosem használnám Bár zoknit is kötöttem azt sem használom. Egy szó mint száz nekem tetszik, különben is elég a tudat, tudok ilyet is. Gratulálok szuper!

    VálaszTörlés
  2. Nem otromba. Állati jó: praktikus és ez a lényeg!

    VálaszTörlés
  3. Szerintem is jó ötlet. Azért vigyázz a szárítógéppel, mert a végén nagyon vastag lesz az összenemezelődött fonaltól. Mindenesetre nagyon érdekes ötlet ilyesmit kötni. :))

    VálaszTörlés
  4. Das sind tolle Shorts für den Winter unter den Rock, das wird dich warm halten. Eine schöne Möglichkeit, Garn aufzubrauchen.

    VálaszTörlés