2013. március 5., kedd

Áfonyás muffin

Ilyen is régen volt: tegnap vettem egy szakácskönyvet, és ma már sütöttem is belőle!





A végeredmény bíztató, kissé savanykás, amolyan "böjti" (vagy egészségtudatos:) sütemény.

Hozzávalók:

25 dkg fagyasztott vörösáfonya
5 dl liszt (nem tévedés, én így mérem)
2 tk sütőpor
fél tk szódabikarbóna
fél tk fahéj
1 biocitrom reszelt héja (ezt kihagytam)
1 tojás
1, 5 dl kristálycukor
háromnegyed dl olaj
1 dl natúr joghurt (csak banános-vaníliás volt itthon, de nem rontotta el)

Az áfonyát kivettem a fagyasztóból.
Összekevertem a lisztet a sütőporral, a szódabikarbónával és a fahéjjal.
A tojást, a cukrot, az olajat és a joghurtot összekevertem az új, szuperhalk robotgépemmel (igaz, nem volt focimeccs, de a négy és fél éves épp aludt).
Végül beleraktam az áfonyát, és 175 fokon két körben kisütöttem. 12 nagy és ugyanennyi kicsi muffin lett belőle 30, illetve 15 perc alatt.

A tetejére lehet tenni tortabevonót, nekem csak fehércsokim volt itthon, azzal pótoltam. Színes dekorcukorral bolondítottam.

Dupla haszon ez a süti: Amellett, hogy a tavaszvárásban üdítő volt a gyümis íz, a hűtőláda is kezd ürülni az újabb kerti szezon előtt.

Szép hetet!

Fidike


3 megjegyzés:

  1. Afonyas muffins look sooo yummy Fidike! I wish to have at least a one piece :))
    Bon appetite!

    VálaszTörlés
  2. Biztos nagyon finom lehet, köszi a receptet .

    VálaszTörlés
  3. Úgy tűnik, muffinszezon van :) Éppen most jöttem egy másik muffin-recepttől :)
    Nagyon jól néz ki a Tiéd is, kóstolni sajnos nem tudom, de Neked elhiszem, hogy fincsi volt... :)))

    VálaszTörlés