2017. október 27., péntek

Tökök

A Halloweent nem, de az őszt nagyon szeretem. Az évszakhoz kötődő dekorációt készítettem az iskolában a gyerekekkel. Varrtam egy prototípust:


Az alapötlet innen származik.



Tegnap, a szünet előtti utolsó tanítási napon jelmezbe lehetett öltözni diáknak, tanárnak. A narancssárga blúzzal együtt ez a szoknyára erősített tök volt az én "jelmezem".


Itthon is folyt a készülődés az iskolai jelmezbálra. Mindkét gyerekem töksapkát kért. Hirtelen nem kaptam narancssárga anyagot méterben. Szerencse, hogy a turiban három pólót is találtam ebben a színben. (A jobb oldalin látható az eredeti márkacímke, kacsintós szem lett belőle!)


  Sok ehhez hasonló sapkát varrtam az évek során. Itt annyi az újítás, hogy a fekete szemet-szájat-orrot kétoldalas ragasztós vászon (fantasztikus találmány!) segítségével először vasalóval rögzítettem, majd géppel ráapplikáltam a naracsssárga alapra. A két-két tojásforma anyagot csak ezután varrtam össze és fordítottam ki a színére.

  És még mindig ennél a narancssárga zöldségnél maradva:

  Két éve kötöttem egyet benti dísznek, az idén pedig horgolni szeretnék. Lucy blogján van egy remek bejegyzés ebben a témában, tudom ajánlani!

  Szép hétvégét!

  Rita

4 megjegyzés:

  1. Nagyon jó a kis tök, a sapik is szuperek! Jó Neked, hogy értesz angolul! :)

    VálaszTörlés
  2. Nagyon aranyosak a tököcskék.

    VálaszTörlés
  3. Édesek a díszek! Ötletes a visszafogott naci a tökkel. Részt vettél és kész. Az együttlét a fontos.

    VálaszTörlés
  4. Die Kürbis-Mühten sehen fantastisch aus, und ebenso dein gehäkelter kleiner Kürbis. Das hat sicher Spaß gemacht.

    VálaszTörlés