2017. november 4., szombat

Edinburgh


Ezen a héten nálunk is őszi szünet volt, így átrándultunk Skóciába. Papivonat kedvenc városában töltöttünk el négy napot.

A szobánk ablakából szép kilátás nyílt a várra. Gyakran üldögéltünk az ablakban és nézelődtünk. Napközben és estefelé is rengeteg látnivaló akadt: a sok étterem, a járművek, és a rengeteg ember, túristák és helybeliek egyaránt. Olyan volt, mint egy élő képeskönyv.



A várból gyönyörű kilátás nyílt a városra és a közeli tengerpartra.



Míg a család férfitagjai a fent látható dombra (Arthur´s Seat) mentek fel, én a hatévessel elbuszoztam a Skót Királyi Botanikus Kertbe. Még most, november elején is csodaszép volt. Végigjártuk az üvegházakat


Az alsó képen látható lila orchidea a többi növénybe kapaszkodva lógott-lebegett, cserép és virágföld nélkül.








A szabadtéri növények közül is volt még, ami virágzott, 



... mások meg csak mókásak voltak.



  Természetesen voltam fonalboltokban is, valamint megcsodáltam a város egyetlen még működő szövödéjét, ahol a helyben szőtt kockás anyagokból varrják a skótok férfiak nemzeti viseletét, a szoknyát...

  És mennyi mindent nem láttunk! Majd legközelebb!

  Rita

4 megjegyzés:

  1. Bár Te a melegházról készítettél képeket többnyire. Élménye a gyerekeimnek vacak. A kastély naná, hogy szép. A hétköznapi élet dög uncsi.

    VálaszTörlés
  2. Tartalmas, családi őszi szünet.

    VálaszTörlés
  3. Rita: What a lovely holiday you had, thank-you for sharing the photos with us.

    Blessings
    Catherine

    VálaszTörlés
  4. Oh wie schön, eine Reise nach Edinburgh. Dort gibt es sicher viel zu sehen und zu erkunden, für Kinder und für Erwachsene.

    VálaszTörlés