2019. január 7., hétfő

Nyuszihercegnő és TUSAL


  Karácsony környékén rébeszélt a nyolcéves, hogy a már említett magazin címlapján látható három állat közül LEGALÁBB egyet varrjunk meg, de ha lehet, mindegyiket. Könnyen megígértem az első variációt, sőt a másodikat sem tartottam lehetetlennek. De 1. az idő gyorsabban telik-múlik, mint ahogy én azt gondolom, 2. a kis méretű tárgyak elkészítése általában nem kevesebb, hanem több időbe telik, mint nagyobb társaiké. 


  Nem panaszkodom, jó volt pepecselni az apró fülek, mancsok stb. szabásával-varrásával, de nagyon kényes kis jószág egy ilyen hercegnő. Az arcát pl. meg kellett plasztikázni, mert először túl nagyra sikerült a bajsza (ami ugye csak egy-két öltés plusz minusz a való életben).

   
  Ezen a képen jobban látszik a szárnya, amely ezüstös szalagból van, és drót merevíti kétoldalt, szépen lehet formázni. A levehető tüllszoknyára (ez külön kérés volt, hogy lehessen öltöztetni) pici csengő került, a lábacskákra balettcipőt hímeztem.  A gallér műszőrme helyett igazi gyapjú. A varázspácát még át kell variálni, mert folyton leeseik róla a csillag.

  Érdekesség: a virágkompozíciót szilveszterkor kaptuk a vendégeinktől. Itt karácsonyra, újévre szokás ilyen kis, néhány növénykéből álló cserepes díszt ajándékozni.




   2018-as fonalvégek, súlyuk 5 g. A klasszikus DMC-n kívül található benne vastagabb hímző, sőt kötőfonal is, amit mind hímzésre használtam.




  A fánk a lebontás előtti utolsó percekben. Sok-sok kedves dísz van rajta, örökölt, sk, ajándékba kapott... A lakásba kitett többi dísz még fent lesz egy ideig.


  Boldog új évet mindenkinek!

  Rita

4 megjegyzés:

  1. Rita: She is adorable, lots of thread from 2018.
    Beautiful tree.

    Catherine

    VálaszTörlés
  2. BUÉK!
    Így igaz az apróságok készre varrása nagyon sok idő, ki hinné :)

    VálaszTörlés
  3. Munkás kis figura, de nagyon bájos lett!
    Nektek is legyen az új év boldog, áldásokkal teli!
    Én még nem bontottam le a fát, pedig 2 napja tervezem... de valahogy nincs erőm hozzá...

    VálaszTörlés
  4. Nagyon aranyos a kis hercegnő. Látszik rajta hogy mennyire melós. De az együtt készítés öröme jó!
    Tetszik az ötlet: növények ajándékozása.

    VálaszTörlés