2013. szeptember 24., kedd

Babatakaró négyzetekből


Keresztelőre voltunk hivatalosak szombaton. Egy egyszerű, 15 cm-es négyzetekből álló takarót varrtam a négyhónapos ünnepeltnek. Eddig még bölcsőben aludt, de nemsokára átköltözik a kiságyba, és ez a takaró is jól jön majd.

Vi var bjudna till dop i lördags. Jag har sytt ett enkelt täcke av 15 cm stora rektangeln till barnet. Hon är fyra månader nu och har sovit i vagga hittills, men snart får hon en spjälsäng och då kommer täcket till användning.



A hátlap fehér lepedőből készült, a közbélés pedig vékony fehér polár takaró (a tavalyi sárga-kék takarómnak flies bélése volt, nagyon vastag lett, nehéz volt tűzni). 

Baksidan är gjort av en vit lakan, mellanlägget av en tunn vit fleecefilt (täcket jag gjorde ifjol, hade ett tjockare mellanlägg, det var mycket svårt att sy ihop med fram- och baksidan).


A rózsaszín virágos anyagból szerencsére maradt annyi, hogy be tudtam vele szegni a takarót.

Som tur så hade jag kvar så pass mycket av det mönstrade tyget att det räckte även till kant.



Mérete: 75X125cm.

Täcket är 75X125 cm

A virtuális kézimunkakör tagjainak munkáit itt láthatjátok.

Vad andra i syföreningen har sysslat med, kan ni se här.


Szép hetet!

Ha en bra vecka!

Fidike

12 megjegyzés:

  1. Nagyon szép lett! Most néztem meg a másikat!Szeretnék majd egyszer én is ilyen szépséggel előállni... most még a szatyornak való is kihívás!
    Egy kérdésem azért lenne, ha lepedőt tettél a visszájára, az nem lesz ugymond kemény és hideg? Én mint laikus ,bizonyára a polárt varrnám a visszájára...A polár meg kicsit nyúlós...azt meg nehéz varrni.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm! Vágj bele bátran a varrásba!
      Mivel kezdő foltvarró vagyok, nem akarok sok pénzt költeni anyagra (hátlapra), ezért a lepedős megoldás. Az igazi (értsd "drága") foltvarrós anyagok puhák, melegek. Még nem gondolkodtam el, hogy polárt kellene varrni hátlapnak, talán egy kisebb darabon (pl. edényfogón) érdemes lenne kipróbálni. Nekem is az a gyanúm, hogy nehéz lenne vele dolgozni.

      Törlés
    2. Köszönöm....Az árak lassan az égig érnek...

      Törlés
  2. oj vilken fin , kommer garanterat till användning

    VálaszTörlés
  3. ÜGYES! Nagyon belejöttél ebbe a technikába! Szuper lett! :)

    VálaszTörlés
  4. Nagyon kellemes, ügyes vagy! Precíziós munkát igénye, nagy odafigyelést.

    VálaszTörlés
  5. Hej! vilka vackra saker finns i din blogg, jag ÄLSKAR dina broderier men har lite svårt att hitta allt här... kan du fixa "translator" i bloggen?

    VálaszTörlés