2016. augusztus 7., vasárnap

Egy nomád nap


  A tizedik házassági évfordulónk után egy héttel elmentünk kirándulni kettesben.


  Faszénégető kunyhóban aludtunk, két - birkabőrrel letakart - priccs és egy kis kandalló volt az összes berendezés. A "falunkban" volt még úgy 10-12 hasonló házikó, egy nagyobb közösségi kunyhó, élelmiszertároló, földbe vájt "hűtő" és két kinti vécé. Folyóvíz és áram sehol.   Pár percnyi sétával jutottunk el a tóhoz, amit körbesétáltunk, este pedig visszamentünk oda szaunázni (ezt is magunknak kellett befűteni).  Nagy örömömre életemben először találtam rókagombát a tóparti erdőben. A gyerekek is nagyon szeretik levesnek.


Először kicsit elszomorodtam, hogy reggel nem fogok tudni teát inni, mert nincs vízforraló. Erre a férjem megjegyezte, hogy vizet másképp is lehet forralni. Amíg aludtam, tüzet rakott, és felrakta a teavizet...


Nagyon szeretem az erdőt, varázslatos egy nap volt. Az ember úgy lelassul, megnyugszik, átértékel egyszerű dolgokat - mint egy puha ágy vagy egy forró zuhany.


Remélem, nektek is jól kezdődött az augusztusotok!


Rita

4 megjegyzés:

 1. Happy anniversary!! Glad to know you had a great time :)

  VálaszTörlés
 2. Ezek a képek ámulatosak és valóban sugárzik belőlük a béke, a nyugalom. Jó ötlet volt ez a kirándulás! Boldog évfordulót!

  VálaszTörlés
 3. Boldog évfordulót! Milyen nyugalom árad a képekből ...

  VálaszTörlés
 4. Ez fantasztikus lehetett! Komolyan irigyellek :) :) :)
  Még sokszor ennyi boldog közös évet kívánok!

  VálaszTörlés