2016. november 20., vasárnap

Házi feladataim, 2. rész: Kötés, horgolás (folyt.)


  Folytatom a megkezdett sorozatot, a kötés-horgolós feladatok második része következik. Az elkészült és itt bemutatott darabok épp elbírálás alatt vannak a továbbképzést vezető tanároknál... lehet szorítani!


Elsőnek egy hajpánt, amin a csavart mintát mutatom be. Már nagyon régen szerettem volna egyet, és be is vált, jó meleg (gyapjú), nem szúr és nem fúj át rajta a szél. Ingyenes minta a ravelryn.




A feladat egy háromdimenziós tárgy horgolása volt "száraz hely" témában. Rengeteg klassz ingyenes kaktuszminta van a neten, én ezt itt találtam. Ezután el merek majd kezdeni amigurumit horgolni is!



A szaporítás-fogyasztás támakörben a citromot indítottam, a minta ebben a könyvben található.



Szabad fantázia, és alkotás, nagyon élveztem készíteni, hangulatos őszi dísz.
(saját minta)


Intarzis-kötés, a svájci zászló (itt már kettéhajtva, mobiltartóként) hozzáillő gombbal. 
(sajár minta)



Körkörös horgolás, mandala, amit egy pulóverre varrtam rá.
(saját minta)



Ősi skandináv technika, amivel nagyon megszenvedtem. Az alján látszik is, milyen egyenetlen, felfelé kicsit jobb. A kész munkát nemezelik, nagyon strapabíró és erős lesz az így készült sapka, kesztyű. 


Egy másik szokatlan technika, amivel ismét csak sokat bajlódtam. De a Barbie-nak összejött egy "after ski" ruha, ahogy a kedves csoporttársaim elnevezték...



És végül egy pár zokni, a feladat egy már meglévő minta átalakítása volt. A cikk-cakkos-pöttyös mintát én találtam ki (kötés két színnel volt a feladat), a fehér motívumot ráhímeztem a már kész zoknira. Egy baj van csak: túl szoros a bokarészen, és nehéz felhúzni. Kiderült, hogy ilyenkor el lehet dolgozni a kötés, aztán szét lehet nyírni, hogy éket kössünk bele... Mindig tanul az ember.


Mint ahogy rengeteget tanultam ezekkel a horgolt-kötött munkákkal is. És hogy még mennyi ötletes, gyönyörű dolgot készítettek a többiek...

Most a szalagszövés és a nemezelés van terítéken, plusz az elméleti feladatok. Ritkán jutok hímzőtűhöz! De majd annak is eljön egyszer az ideje ( a tanfolyamon is)!

Szép jövő hetet!

Rita

6 megjegyzés:

  1. You have been busy making so many lovely things:)

    VálaszTörlés
  2. Ez valami fantasztikus tanfolyam lehet. Egyszer nagyon régen vettem egy Handarbeit könyvet a könyvtár dolgainak kiárusításánál. Abban vannak ilyen technikák. Nagyon jó érzés lehet mindet kipróbálni. Tuti megfelelsz az értékelésnél. Nekem a kaktusz a kedvencem ezek közül a dolgok közül. Legközelebb ha zoknit kötsz, kezd több szemre a szárát és az első sorökban használj hozzá kötéshez való gumit és akkor nem lesz sem bő, sem szűk a szára. Ez a kivágás, bővítés érdekes lehet....

    VálaszTörlés
  3. Rita: So many lovely items stitched, I love the Barbie dress so cute.

    Blessings
    Catherine

    VálaszTörlés
  4. Hááát, ez elképesztő! Mennyi hasznos dolgot tanulsz! Szuper és megint szuper, hogy ilyen suli van! Amigurumi, engem is érdekel, de bátortalan vagyok.

    VálaszTörlés
  5. Da hast du ein paar tolle Sachen gemacht. Mir gefällt der Kaktus besonders gut. Und das Kleid, das Barbi trägt. Erinnert mich an die Zeit als meine Tochter noch klein war, da habe ich auch Kleider für ihre Barbi gestrickt und genäht.

    VálaszTörlés
  6. Most nézem (valahova elbujt ez a bejegyzésed, csak most találtam meg) miket nem készítesz Te :-) ez szuper, annyi mindent kipróbálsz, jo ez a tanfolyam, nekem is kellene, legalább bele kellene fognom a dolgokba, nálam ez tart soká.
    Nagyon érdekes az a skandináv technika, a kaktuszról nem beszélve, és a Barbi ruha, nem mintha a többi elhanyagolható lenne, csak ilyet még nem próbáltam. Puszilak :-)

    VálaszTörlés