2017. május 24., szerda

Házi feladataim, 5. rész: Ruhavarrás


  Hú, nagyon eltűntem a blogról mostanába! Hogy miért? Többek között azért, mert varrtam! És mivel tegnap a továbbképzésen mindeki a saját ruháit bemutató manöken volt, most rendhagyó módon ismétlés, és egy nem levágott fejes poszt következik.

Először is itt egy ruha egy a hátoldalán bolyhos, puha, rugalmas anyagból. Piros övvel még nőies is. Nagyon szeretem a tollmintás, vagy -motívumos anyagokat. Húsvétkor stílszerűen egy sárga csibés fülbevalót vettem hozzá.





  Másodszorra egy használt paplanhuzat mindkét oldalából varrt pizsama kimonóujjal, elől gombolással, a nadrágon kis bevágott zsebbel, kontrasztos felhajtással.




Aztán egy körgalléros blúz, és egy ötzsebes, farmer szabású nadrág.



Vegül egy klasszikus, kicsit bő szabású ing vékony denimből.


  A naracssárga blúzt kivéve (amit a ruháskosár alján találtam félkészen) minden darab szabásmintájáját én rajzoltam (egy alapmintából kiindulva).

  Ez magyarul azt jelenti, hogy diákként itt a nyári szünet, elvégeztem az első évet a továbbképzésen! Rengeteg munka és tanulság van mögöttem diákként, tanárként egyaránt.

  Szeptembertől a szövéssel folytatjuk...

  Rita

10 megjegyzés:

  1. Le a kalappal előtted!Mindegyik szuper lett!Ügyes vagy nagyon!Csillagos ötös!!!

    VálaszTörlés
  2. Those are just superb ♥♥♥ Wonderfully sewn and so suit you♥♥♥

    Very well done Rita

    Big hugs

    VálaszTörlés
  3. Wow!! You are great at sewing !! Learning properly makes lot of difference in the finishes. I can't imagine myself sewing nice tops, all I do is haphazard basic sewing.

    VálaszTörlés
  4. Még jó hogy nem vágtad le a fejedet mikor ilyen szimpatikus cukiság vagy!
    Szakmailag: elképesztő, hogy mekkora tudásra tettél szert. Én nagyon értékelem, mert nekem a varrás nem ment. Igazi profi munkák. Nagyon gratulálok!!!!

    VálaszTörlés
  5. Kérdezem, de komolyan: szóval el kell menni egy varró tanfolyamra, újságok szabásmintái alapján nem lehet "csak úgy" varrni. Igaz?

    VálaszTörlés
  6. Köszi Bea!
    Abszolút nem profi munkák, mindegyiken találok hibát. De az igaz, hogy sokat tanultam. Eddig minden bonyolult részletet (zsebet, gallért stb.) lehagytam, most már bele merek vágni.
    Nekem a youtube-filmek sokat segítettek, de vannak klassz könyvek is, azoknak, akik jobban szeretik az ábrákat. A szabásminta átalakítása külön tudomány,ahhoz jó lehet a tanfolyam, és kell hozzá egy jó alapkönyv. Az újságok szabásmintáit nem személyre, hanem egy nagy átlagra tervezték, az sosem lesz pontos (hacsak nem tipikus konfekciómérete van az illetőnek). A leírás lehet jó, újságja válogatja.

    VálaszTörlés
  7. Hűha :-) ez már komoly! Ha már nem szeretnél tanítani, elmehetsz varrónőnek is :-) Gratulálok, nagyon ügyes vagy.

    VálaszTörlés
  8. Köszönöm! A varrónőséghez még nagyon sokat kellene tanulnom, de az általános iskolai oktatásban gyakorolhatom, amit eddig itt-ott ellestem:)

    VálaszTörlés
  9. Wow, das sind ein paar tolle Kleidungsstücke, die du genäht hast.

    VálaszTörlés