2018. augusztus 13., hétfő

Cekker

   Az idei, a megszokottnál sokkal melegebb skandináv nyár miatt még azokat is kezdi érdeklelni a környezetvédelem itt, akik amúgy eddig még a háztartási hulladékot sem szelektálták. Az egyik legkézenfekvőbb környezetvédő dolog az újrafelhasználható szatyor. Szinte minden boltban fizetni kell a nejlonszatyorért, ezért ott meggondolja az ember, vegyen-e. A zöldséghez, gyümölcshöz viszont még most is jár az ingyenes nejlonyzacskó. És ekkor jön be a képbe a jó öreg cekker. Még van mit tökéletesíteni rajta, ugyanis 18 g-ot nyom. Legközelebb megkérem a zöldségest, vonja le az árból, a  nagyobb boltokban viszont nincs erre lehetőség, tehát keresni kell vékonyabb fonalat.


 Minta innen.
  
   Akiknek túl retrós ez a bejegyzés, azoknak hoztam egy másik felhasználási javaslatot is.


Köszönet a modellnek!

  Szívesen elolovasnám a véleményeteket a nejlon szatyor, zacskó kontra többször felhasználható társaik témakörében.

   Szép napot!

  Rita

  

9 megjegyzés:

 1. :) a 2. felhasználás :)
  Az FB-n van egy csoport: https://www.facebook.com/groups/zerohulladek/ ezt szoktam olvasgatni...

  VálaszTörlés
 2. Höhö a modellnek.
  Az ötlet jó, az a pár gramm megéri.
  Én újra hasznosítom a zacskókat ha nem piszkolódnak el. Csomagolok benne fagyaszáshoz is.
  Az idei Sziget fesztiválon betiltották a műanyag poharakat. Lassan mindenhol. Angliában nem lehet árulni műa. fültisztító pálcákat. Minden állam lassan, lépésről lépésre tesz ezért.
  Én személy szerint a fiaimra szóltam rá, mert elmennek a nagy áruházakba és kartonszám hozzák az ásványvizet. Azon kívül, hogy az egészségügy véleménye szerint egyes termékeknél a csapvíz is jobb, sok a műanyag flakon utána és az újra hasznosításnak sem kell ennyi anyag. Halmozottan áll és nem tudnak mit kezdeni vele. Útközben a fiam átgondolta az érveimet és egy víztisztító kancsót vett ( szénen át a víz). Nagyon jó: még vízkő sem rakódik le benne.
  A téma szempontjából lényegtelen, de leírom: 4-5 szelet uborkát tesz a vízbe és lőn egy kellemes frissítő a nagy melegben.

  VálaszTörlés
 3. Vékonyabb, vastagabb vászonból szoktam varrni. Ez a horgolt szatyor, vagy hajháló nagyon tetszik :)

  VálaszTörlés
 4. The content of your blog is exactly what I needed, I like your blog, I sincerely hope that your blog a rapid increase in traffic density, which help promote your blog and we hope that your blog is being updated.
  หนังออนไลน์

  VálaszTörlés
 5. I hate plastic bags, I have been using reusable bags more often noe.
  I like the model.

  Catherine

  VálaszTörlés
 6. Wenn jeder etwas tut, um weniger die Verpackungen und Plastiktaschen zu nutzen, das hilft doch, glaube ich.
  Du hast eine gute Versuchung, die nächste Tasche wird dann leichter.
  LG Rita

  VálaszTörlés
 7. Nekem a második felhasználás tetszik jobban :)
  Én már majdnem teljesen leszoktam a nylontasakokról. Mindig van nálam többször használatos, összehajtható táska, ez sokkal jobb. Amikor olvasom a rémhíreket a tengerbe került műanyagokról, akkor meg pláne elszörnyedek, és még határozottabban átgondolom a dolgaimat...
  Szép hétvégét Nektek!

  VálaszTörlés
 8. Ein Einkaufsnetz, wie man es früher hatte - eine gute Idee. Ich verwende nur Körbe und Stofftaschen für meine Einkäufe, keine Plastiktüten.

  VálaszTörlés
 9. Nagyon kreatív vagy az biztos.... Szerintem is túl sok a 18 g (höhö)

  VálaszTörlés