2019. február 4., hétfő

Neonrózsaszín-szürke csíkos pulcsi


  Nem az idei év divatszíne a neon, de pár éve az volt. Az új pulcsim színei hasonlítanak az egyik 2015-ben megjelent ravelrys kendőére. Neonrózsaszín és szürke. Rikító és semleges. Tetszik ez ellentétpár.


A szabásban-varrásban kihívást jelentettek a csíkok. Azt próbáltam elérni, hogy ne csak az elején és a hátán, hanem az ujján is passzoljanak. Bizonyos szögből ez úgy tűnhet, sikerült is.


A nyakpánttal mindig megszenvedek, most már egy fokkal jobb, de még mindig nem tökéletes. Ez alkalommal lehetnyivel rövidebb lett a kelleténél, és összerántja a pulcsi elejét. A csíkok miatt el kellett csúsztatnom az ujjak szabásmintáját, így csak háromnegyedes hosszúságra telt az anyagból. Ezt szokatlanul széles karpánttal oldottam meg, bevált.


Szabásminta: Solide and Striped 40-es méret
Ottobre 2015/5.

  A pulcsi visszája enyhén bolyhos, meleg, kényelmes. És jó a szememnek ez az élénk szín a kinti fehérség-szürkeség közepette.

  Szép napot!

  Rita

4 megjegyzés:

  1. Tetszik a vállánál a szabás, tökéletes a csíkok átmenete is, a szín is jól mutat a sok fehér hó előtt. Mennyi hó ban nálatok :-) Már csak egy mosolygós fej/arc hiányzik a képekről :-)

    VálaszTörlés
  2. Eine schönes Shirt für sich selbst. Und eine aufmerksame Arbeit mit diesen Linien und dem Model.
    Wir haben auch viel Schnee. Heute sind noch 10 cm dazu gekommen.

    VálaszTörlés
  3. Rita: It is a wonderful sweater, beautiful colors.

    Catherine

    VálaszTörlés
  4. Nagyon ügyes vagy! ,jól összehoztad. Tetszenek a színek, az anyag!

    VálaszTörlés