2019. június 8., szombat

Egyszerű makramé cseréptartó


  A virágboltokban általában műanyag cserepet (tudom, nonszens kifejezés, de én így hívom) és műanyag akasztót adnak a kinti, ampel (lelógó) növényekhez. A műanyag ki is bír egy-két szezont, ...


... de aztán az akasztó megadja magát és a cserép használhatatlan lesz. Az egyik barátunk panaszkodott erre, de persze már velem is megesett ez. Volt már, hogy félretettem vagy kidobtam a az elárvult cserepet ilyen esetben, de most elkezdtem agyalni, hogyan lehetne megmenteni. Horgolásra gondoltam először, de aztán eszembe jutott a jó öreg makramé. 


  Anno egyetemista koromban a koli fűtéscsövére hurkolva készítettemt nyakláncot, hajcsatot ezzel a teknikával. Most ismét trendi a makramé, könnyű volt hozzá képeket, videót találni. 



   Vastag pamut fonalat és pamut (szövéshez használatos) felvetőfonalat használtam hozzá, plusz műanyag gyöngyöket, az akasztó egy gumigyűrű (fémet nem találtam itthon). Nagyon gyors, könnyű sikerélmény. És teljesen jól ki lehet vele küszöbölni az újabb és újabb műanyag cserepet, hiszen ebbe már meglévőt is bele lehet illeszteni. A makramé mérete, színe jól variálható. Hogy ez miért nem jutott még eddig az eszembe?

  Most agyalhatok tovább azon, mit kezdjek a megmaradt fonaldarabokkal...

  Szép napot!

  Rita

7 megjegyzés:

  1. Ötletes a akasztót készítettél Anno én is készítettem hasonlót :) mail címed nem tudom (szélmintaügyben)

    VálaszTörlés
  2. Rita: That is a lovely pot hanger, thank-you for the link.

    Catherine

    VálaszTörlés
  3. Eine schöne Lösung für den Blumentopf. Und welche Blumen werden in diesem Sommer da blühen?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Danke!
      Ich weiss es nicht, welche Blumen da gepflanzt werden, der Topf gehört einem Freund von uns.

      Törlés
  4. What a good idea to make this macrame pot holder, clever work, it looks very elegant. ( I have some of those plastic hangers too)
    p.s. thank you for commenting on my blog, am having mail problems at the moment)

    VálaszTörlés
  5. Éppen mostanában gondolkodtam azon, hogy régen mennyit makraméztam, igaz, sose fejeztem be semmit. Mondjuk ez felsős koromban volt, szóval talán megbocsátható. :)
    A gyöngyök külön nagyon tetszenek!

    VálaszTörlés