2019. december 14., szombat

Mézeskalács ruha


  A kilencéves választhatott a karácsonyi táncműsor előtt, hogy Mikulás-lány, Szent Luca vagy mézeskalács figura akar-e lenni. Az utóbbira esett a választása, de az ő méretében nem lehetett már ilyen jelmezt kapni, így megbeszéltük, hogy varrok neki egyet.

  A "cukormáz" (fehér farkasfog) eredetileg másképp szokott elhelyezkedni az ilyen ruhákon (itt láthattok egy pár variációt), de ha már egyéni megrendelés, akkor legyen tényleg az, hagytam, hadd találja ő ki a formációt.

  A barna anyag különben majdnem kifogott rajtam: annyira műszálas és erős (ugyanakkor jó esése van), hogy a varrógép nem akarta vinni sem sima, sem cikk-cakk öltéssel. Végül dupla sima öltéssel (a gép minden lépésnél visszaölt egyet, majd kettőt előre) sikerült. A farkasfogat nem mertem géppel rávarrni, nehogy összeráncolja az anyagot, azt kézzel öltögettem.  A szabásmintát az iskolában találtam, sajnos már nem emlékszem sem a nevére, sem a méretre...


Szép napot!

Rita

U.i.: Tavaly egy csilivili nadrág készült erre az alkalomra.


7 megjegyzés:

 1. Nagyon jó lett. Az anyagok időnként csodákat tudnak művelni a gépekkel. Akkor jön a kisérletezés. Még jó, hogy kitaláltad a varrás módot a ruhához.

  VálaszTörlés
 2. Nagyon tetszik!
  Igen, még én sem tudom melyik az az anyag amit kézbevétel után azonnal el kell dobni, mert varrhatatlan. Másrészt:örülünk ha megfelelőszínt kapunk. Ah!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Pontosan, a szín volt a döntő. Köszi a tippet!

   Törlés
 3. Vissza jöttem, mert eszembe jutott, hogy lockkal ezt könnyen megvarrhattad volna. Gyűjts rá, nagyon fogod szeretni. Ez pont neked való gép.

  VálaszTörlés
 4. Rita: the dress is lovely.

  Catherine

  VálaszTörlés
 5. Ein süßes Lebkuchen Mädchen!

  VálaszTörlés
 6. Szuper lett a ruha - azt meg csak Te tudod, mennyit küzdöttél vele...
  Szeretettel kívánok Neked és egész Családotoknak áldott, békés, szép Karácsonyt!

  VálaszTörlés