2020. január 2., csütörtök

Boldog új évet és TUSAL


  Boldog új évet kívánok minden kedves erre járónak!

  Az új év első napján hímeztem készre egy falinaptárt. A Feelings Stitchy nevű blogon keresztül találtam rá a SeptemberHouse oldalán a hímzőkészletre. Az anyagra nyomtatott mintát, némi útmutatást és két 503-as DMC- t tartalmazott a kis csomag, amit megrendeltem.

   A hónapok nevét nem, csak a családunk jeles napjait varrtam ki a naptárrészen, ez egy nap alatt készen lett...

  
    ... nem úgy, mint a díszes fejléc, ami hetekbe telt. Egyszerre emlékeztet egy szecessziós képre és egy régimódi falvédőre. Nagyon tetszett az egész hímzésben, hogy sok mindenben szavad kezet kaptam: színek, fonalak vastagsága, öltésfajták. Lehetett próbálgatni, kísérletezgetni. Bár a minta szimmetrikus, bizonyos részeket kicsit másképp oldottam meg a jobb oldalon, mint a balon, és mégis alig látszik.


DMC-fonalak: 154, 3041, 3823, 503, 758, 772, 816 

   Holbein- lánc- és száröltést használtam a vonalak és indák varrásakor. A nagyobb felületeket általában laposhímzéssel varrtam, de a tervező ajánlása szerint a kosárfonó öltéssel hímeztem pl. a leveleket és pár szirmot.

     A kész naptárt géppel beszegtem, és négy mágnessel feltettem a hűtőnkre.


    Egyúttal lemértem az 2019-es fonalvégeket. Szerintem rekordmennyiség ez a 12 g. Valószínűleg annak köszönhető, hogy a DMC mellett, vastagabb (pl. fémszálas) fonalak jelentek meg a hímzéseimen, valamint a gyerekek is varrogatnak néha velem.
  Minden jót 2020-ra!

  Rita

3 megjegyzés:

 1. Eine schöne Jugendstilstickerei für den Kalender, den du personalisierst mit den Daten hast.
  Ein kreatives neues Handarbeitsjahr
  wünscht Rita

  VálaszTörlés
 2. Ez gyönyörű, még nem is hallottam ilyenről, de nagyon tetszik!

  VálaszTörlés
 3. Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.

  VálaszTörlés