2020. július 20., hétfő

200 nap Pomarium (Châtelaine)


    Ismét eltelt száz hímzős nap, így összesen kétszáz napon öltögettem a gyümölcsöskertbe. Hol többet, hol kevesebbet. 


  A sárgabarack alatt szépen látszik a birs, valamint az is, hogy elértem a cakkos szélmintát, és most már tényleg fellélegezhetem, hogy elég széles a vászon, jócskán kifér rá a minta.


  Összehasonlításképpen mutatom a száznapos állást. 



  Ez itt eddig a kedvenc részletem. A ribizlit már a mintán felismertem, de a büszkét (egrest) csak miután kihímeztem. Nagyon szeretem, amikor egyszer csak leesik a tantusz hímzés közben. Az is jól látható, hogy a cakkos minta milyen részletgazdag.


  A kertünkben is egymás mellett vannak! Plusz pont a mintatervezőnek.


  Szép napot!

  Rita

  U.i.: Ha szeretnétek kész képeket nézegetni, látogassatok el a Châtelaine Galériába. FB-csoport is van, hímzőknek és rajongóknak, lehet csatlakozni.

9 megjegyzés:

  1. Gyönyörű! Szeretem a különleges öltéseket és az ilyen részletgazdag képeket!

    VálaszTörlés
  2. Was für feines, detailsreiches Bild entsteht bei dir! Und ja, richtig, wie im Leben!

    VálaszTörlés
  3. Le a kalappal előtted Rita, aprólékos, precíz hímzés. Nekem sem időm, sem türelmem nem lenne ehhez. Ha belegondolok, hogy vagy 3 hónapja nem fogtam hímzőtűt a kezemben :-( sírhatnékom van.
    Ez gyönyörű lesz, és már több, mint az 1/4-e megvan ;-)
    puszillak

    VálaszTörlés
  4. Gyönyörű ez a minta. Hihetetlen türelmed van hozzá, én biztos nem vállalkoznék rá. (Szia, még csak most ismertem meg ezt a blogot, ezért így ismeretlenül írok, ha nem gond)

    VálaszTörlés
  5. Szia! Örülök, hogy írtál, megtisztelsz vele.
    Köszönöm, a tervezőé az érdem, én csak hímzem. Nem sürgős, nem határidőre varrom. Plusz sok minden érdekel, így megoszlik a hobbira szánt idő a sok-sok projekt között. Neked van blogod? Kézimunkázol?

    VálaszTörlés