2014. október 12., vasárnap

2014. október 12.Készül a (karácsonyi) kívánságlista. 

Wunschliste für Weihnachten wird geschrieben.Készül az ebéd. Miután véletlenül fehérborsot tettem gyömbér helyett a paradicsomos szójaszószba, úszott a kínai ebéd. Ez már itt a pörkölt, amit helyette főztem.

Mittagessen wird gekocht. Da ich statt Ingwer Weisspfeffer der Sojasosse zugegeben habe, musste das Chinagericht gestrichen werden. Das ist schon das Gulasch, das ich stattdessen gekocht habe.


Mivel el kell mennem itthonról, beállítom a konyhai órát, hogy Papivonat tudja, mikor kell lekapcsolnia az ételt. Aztán még rizst is főz, mikorra hazajövünk.

Ich muss weg von zu Hause, also ich stelle die Küchenuhr ein, damit mein Mann erinnert, das Essen abzuschalten. Er hat sogar Reis gekocht, bis wir wieder zu Hause waren.Néha még a hatéves is alszik délután.

Manchmal schläft der Sechsjährige immer noch am Nachmittag.Kint és bent. 

Drinne und draussen.Az egyik barátunk almaszüretre jött hozzánk.

Ein Freund von uns hat in unserem Garten Äpfel für sich selbst gepflückt.A nagy csendben kb. negyedórát olvasok... 

In der grossen Stille lese ich eine Viertelstunde.Aztán mindenki felébred, jöhet az uzsonna.

Wenn alle wieder wach sind, gibt es Kaffe und Kuchen.Amíg lehet kint vannak...

Sie sind immer noch draussen ...... a ciklámen is bírja még.

... das Zyklamen schafft es auch.Tejesdobozból siló készül, lehet etetni az állatokat (pattogtatni való) kukoricával. A barázdákba (mélyedésekbe) el van ültetve a mag. (Ötlet innen.) 

Aus einem Milchkarton wird ein Silo gebastelt, man kann die Tiere mit (Popcorn) Majs füttern. In den Furchen wurde gesät. (Idee hier gefunden.)És még egy memóriajáték is belefér vacsora előtt.

Wir hatten vor dem Abendessen auch noch Zeit, Memory zu spielen.


Köszönöm, hogy végignézted! Caro blogján még több képes összefoglalót találtok.

Danke fürs Gucken!

Fidike

8 megjegyzés:

 1. Wonderful images ♥ Everything looks so cozy and sweet!

  VálaszTörlés
 2. Jó mozgalmas napotok volt. Alma szüretre én is szívesen mennék..... Eszetlen ára van az almának. Nem is értem, hogy miért ilyenkor a legdrágább.
  Nagyon ötletes a tejes doboz siló.
  Nálunk ma már csupa dér volt minden, a mediterrán virágaim mennek be. De ami még birja a hidegebbet az marad.

  VálaszTörlés
 3. Óoooh! Nagyon tartalmasan telik a napotok és ezt olyan jó látni! Nagyon jó anyukának, feleségnek tűnsz, mert körülötted nagy a rend és mindenki nyugodt. A játék a teherautóval, kukoricával csúcs! Kreatív és minden benyomásom nagyon pozitív! Ehhez bizony tutira nap mint nap nagy szeretettel kell lenni a család felé, ez látszik.
  Gratulálok!!!!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Hát, a valóság nem mindig ilyen nyugodt és rendezett. Az ágy alatti pocicákat nem szoktam kitenni a blogra. A gyerekek szeretnek ott elbújni, szóval néha előbb odaérnek, mint én a porszívóval.

   Törlés
 4. Ja! A Legóról akartam írni. Nálunk is felvetődött ez az igény. Nem is csoda, ez egy családot elfoglaló ajándék még felnőtt korban is karácsonyra. Nézegettem most épületeket. Nagyon tetszik az ausztráliai Sidney Operaház, de rettentő ára van! A lányomat a bionica érdekli, mint szakterület az egyetemen, így azt mondta vegyek robotot a techniktől. Az van? Én nem is tudom?

  VálaszTörlés
 5. Sehr schöne Bilder von deinem Tagesablauf. So interessant alles zu sehen, was dich durch den Tag begleitet.

  VálaszTörlés