2014. október 27., hétfő

Stitch from Stash október


  Egy őszi boszival nyitom ezt a bejegyzést. Különlegessége, hogy a kezében tartja életem első jól sikerült (kék) francia csomóit. Ez a videó segített az elkészítésükben.

  First an autumn bitch. The special thing with her is that she holds in her hands the first succeed blue French knots of my life. This video helpt me.


  Francesca SAL-ja eddig:

  And here is Francesca's SAL so long:


 A blognak (is!) szülinapja volt szeptember végén, így megleptem magunkat két új mintával (a többi megkezdett hadd pihenjen a láda fiában). Az egyiket már el is kezdtem:

  The blog had birthday in the end of Semtember as well. so I bought two new patterns (my UFOs can take a rest in the meantime). I started the one: Love Tree by Bothy Thread  Izgi, mert pici virágokat és gyöngyöket is tartalmaz a készlet. A tervező azt írta a mintaívre, hogy ő a kész hímzést nem üvegezteti, hanem bekeretezi és lefújja vízlepergető spray-el, hogy ne porosodjon. Van erről tapasztalatotok?

  Exciting because of the beads and tiny flowers. The designer wrote on the pattern sheet that she does not have glass in the frame but she finishes the piece with a waterproofing spray. Do you have some experineces with that?

  Szép hetet!

  Have a nice week!

  Fidike

11 megjegyzés:

 1. :)) I love those flower shape beads :)) They look so cute! Congrats on your very first French knots ☼

  September witch, SAL and your new start are so lovely♥
  Hugs

  VálaszTörlés
 2. Szuperek a francia csomóid! :) Én már lemaradtam, mint a borravaló... valahogy mostanában nincs hangulatom hozzá... :(
  Szép az új kép, sokat haladtál vele. Nincs tapasztalatom a spray-ről, de az ötlet jól hangzik! :)

  VálaszTörlés
 3. Ügyes vagy Te, tudtam, hogy menni fog a francia csomó. Nagyon jól mutat ez a SAL, szeretem a barna-kék kombinációt és a vörös csak feldobja, és ami még jobb már csak két hónap :-) igaz ez azt jelenti, hogy az évből is már csak két hónap van, ami már nem annyira jó :-(
  Szépnek igérkezik ez a fácska és azok a kis virágok nagyon cukik. Kipróbálnám azt a spray-t, főlrg az olyan hímzésen, amit nem keretezek, de másképpen fejezek be - biscornu, vagy anyaggal kombinálva, varrva.

  VálaszTörlés
 4. Lovely stitching !! Love tree looks cute :) looks very interesting project with all the beads and flowers.

  VálaszTörlés
 5. Hello from England

  Beautiful stitching and the little buttons are gorgeous x

  VálaszTörlés
 6. Vízlepergető spray??? Nem ismerem, de érdekel. Írj róla ha kipróbáltad.
  Tündériek a virág gombok. Ez a Bothy készlethez tartozik?

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Igen, a virágok és a gyöngyök a készletben voltak.
   Majd utánajárok még ennek a spray-nek...

   Törlés
 7. Nagyon jó a boszid a francia csomókkal. :) Annyi új dolgot hall az ember. Biztosan működik ez a vizlepergető. És nagyon klassz az új szerzeményed-.

  VálaszTörlés
 8. Kul att du lyckades med de franska knutarna!
  Det nya broderiet kommer ju bli helt ljuvligt att titta på!
  Intressant att spraya istället för att glasa in tavlor. Jag har själv ingen erfarenhet av det.

  VálaszTörlés
 9. Nagyon tetszik a Bothy Thread minta ! Soha nem hallottam még ilyen spray-ről - mi minden van ma már ... Kipróbálnám én is talán, bár nem tudom milyen bevonatot képezne a hímzésen , milyen lesz a tapintása stb. de ha a tervező ajánlja , akkor biztos működik :)

  VálaszTörlés