2017. március 5., vasárnap

Gyapjúfesztivál


   Végre eljutottam egy gyapjúfesztiválra a hétvégén. Egy csoporttársammal és a barátnőjével jártuk be az (amúgy egy általános iskolában megrendezett) esemény rengeteg látványosságát, úgymint a rengeteg kézművest, akik gyapjút, fonalat, szalagot, gombot, pulóvert, kabátot, rokkát, szövőszéket stb. mutattaok be és árultak. Ettünk bárányhúsból készült kolbászt, kóstoltunk és vettünk pácolt, nyers báránycombot, és akár még birkákat is simogathattunk. A hangsúly a skandináv fajtákon, helyi specialitásokon volt.

  Pár szép pillanatot megmutatok nektek:


Ilyen képet akár még az iskolában is lehetne nemezelni.Egy kiállításon láttuk ezeket a gyönyörű, hímzett posztódarabkákat. Varrtak belőlük párnát, terítőt, szőnyeget. Itt láthattok még hasonlókat.Ezt a gyapjúrátétes képet egy integrációs program keretében készíti egy helyi kézimunkakör. A már harminc éve itt elő, mexikói származású projektvezető nagy lelkesedéssel mesélt a munkájukról.


Próbáltam magam visszafogni, de azért pár fonal hazajött velem. Az egyikből már el is kezdtem kötni egy pulcsit

  A fesztiválra a nagyon csíkos hamis kardigánomban mentem. Teljesen meglepett, hogy többen is odajöttek hozzám, hogy megdicsérjék, sőt páran le is fényképeztek benne. Bevallom, jólesett.

  Szép jövő hetet kívánok nektek!

  Rita

9 megjegyzés:

 1. Juj, állati jól néz ki ez a pulcsi, ami majd készül. Remélem mihamarabb mutatod!
  Nekem a régi hamis is tetszik. Nagyon klasszak a színei!

  VálaszTörlés
 2. Valóban jó élmény egy kézműves összejövetel. Sok fonálból készült holmi. A varázs és a vásárlás öröme. Előre mutat, ötletet ad...

  VálaszTörlés
 3. Köszi a képeket!Nekem mindkét pulcsi nagyon tetszik.

  VálaszTörlés
 4. Such a colorful post and interesting festival♥ Items are so attractive; thank you for sharing my friend ♥

  Have a great week

  VálaszTörlés
 5. Hi Rita: It looks like you all had a wonderful time.
  I am looking forward to seeing your new sweater start.

  Blessings
  Catherine

  VálaszTörlés
 6. Nagyon szuper lehetett. A legnagyobb veszély mindig az, hogy az ember alig tudja megállni, hogy ne vegyen sok mindent. A kardigánodat mi is megcsodáltuk, nem csoda, hogy mindenkinek tetszett. Kiváncsian várom, hogy milyen lesz a pulóver.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm.
   És milyen közel voltunk a norvég határhoz! Jöttek onnan is sokan... Talán egyszer te is átjössz majd...?

   Törlés
 7. Das muss ein sehr interessantes Festival gewesen sein rund um's Schaf. Man wird immer sehr inspiriert wenn man auf solche Messen geht. Ich bin gespannt auf deinen neuen Pullover, den du strickst.

  VálaszTörlés
 8. Nahát! Egy ilyenre egyszer én is szívesen elmennék! :)

  VálaszTörlés