2019. szeptember 9., hétfő

Hopes and Dreams kendő (1)


    Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy közös nyári kötésre való felhívás. Június 25-augusztus  25 között kellett megkötni egy kendőt, ez közbenső határidő betartásával ahhoz, hogy megkapjuk a minta második részét is ingyenesen. Kell ez nekem? - gondoltam. Nyáron is határidőkhöz kelljen igazodnom? De azért csak bepakoltam a bőröndbe a fonalakat és a tűket.


  Németországban kezdtem el kötni, aztán végig kísért az egy hónapos nyaralás különböző állomásain. Sokat molyoltam vele utazás közben, de hűvös szobában, tóparton is. Az egyik legemlékezetesebb pillanat az volt, amikor este 7 táján még mindig harminc fokban a Szeged-Budapest közötti gyorson elrontottam valamit, és többszöri javítás után sem jött ki a minta. Nnna, akkor majdnem feladtam. Mert ezt a fonalat lebontani nem egy leányálom... nagyon csúszik-mászik. 


  A bontást kikerülendő többszöri átkomponálás abszolút nem látszik, legalábbis nem zavaró. A fonal három korábbi, azonos minőségű fonal maradéka (Galagonya top - DawnCitron-kendő) külön öröm ez a fonalfalás! Igaz, a melírozott csíkok kicsit bekavarnak a csavart csipkemintába, még jó, hogy a legélénkebb színből kötöttem a legkevesebbet.


  A minta a sok csavart rész ellenére egy álom, nagyon szépen ki van gondolva és le van írva. A blokkolásnál lehettem volna aprólékosabb is, hogy a hegyes szélcsipke jobban érvényesüljön.

 
  Mit mondjak? Nagyon örülök, hogy belevágtam, és nagyon jó viselni. Benne van az elmúlt nyár sok szép emléke. Mint ahogy az utolsó képben a lendület, amiből sokat kívánok nektek is, magamnak is az elkövetkezendő sötét és hideg hónapokra.


Részletek a ravelryn.
  Szép napot!

  Rity

7 megjegyzés:

  1. De szép lett :-) jól belehúztál. Érdekes minta, nagyon szépen mutat és szerintem jól áll neki a melír is :-)
    Bele kellene vágnom egy ilyen kendőbe nekem is. Régen kötöttem.
    Bevallom én már várom a sötét, szürke napokat (ez beteges? ) nekem már elég volt a hőségből és a ragyogásból. Szeretem a ködös reggeleket. A tél már nem annyira vonz, de mivel akkor van karácsony, megbocsájtom neki a hidaget ;-)

    VálaszTörlés
  2. Ámulatosan szép lett a nehézségek ellenére is!
    A "kell ez nekem" kérdést én is többször felteszem magamnak. De valamiért mindig kell.

    VálaszTörlés
  3. Csodaszép! Meghoztad a kedvem a kötéshez :)

    VálaszTörlés
  4. Pillanatok alatt besárgultam. Gyönyörű! (Nagy a kísértés, hogy továbblépjek az egysimaegyfordított szintről, de biztos, hogy nem mostanában lesz. Addig csak gyönyörködöm).

    VálaszTörlés
  5. Ez a kendő fantasztikusan szép lett! Nagyon ügyes és kitartó vagy! :)
    A lendület kell - és néha a nyugalom is :)

    VálaszTörlés
  6. Das Tuch ist sommerlich hell. Schöner Abschied vom Sommer, aber doch nicht so schnell wünsche ich ihn dir. Hier weilt der Sommer noch!

    VálaszTörlés