2020. június 13., szombat

2020. június 12


Szép jó reggelt! Évzáró volt tegnap. Évzáró, csodálatos ez a szó diáknak, tanárnak egyaránt.


A kilencéves hetek óta visszaszámlál ezen a lapon, most végre eljött a várva várt nap. (Ma viszont már azt kezdte számolgatni, hány nap van még az iskolakezdésig.)Kidíszítettem az osztályteremben a táblát.Nem is kaphattam volna szebb virágot, mint a hortenzia!Itthon a hagyomány szerint cukrászdai sütivel ünnepeltük a tanév végét.A gyerekek ezt (is) kapták az évzárón: egy pár kedves szót a tanároktól.A nagy ünneplésben nem maradt idő főzni, elsétáltunk a közeli kínai étterembe ebédért. A rododendron kezdi hullatni virágait.Hazafelé megnéztük azt az emlékművet, ami mellett naponta elbiciklizek. Szerencsére a tizenegyéves szereti a történelmet, és el tudta nekünk mesélni, kinek is emelték.Itthon a kertben ebédeltünk.Vacsorára hűtős lángost készítettem elő, ...


..., mert a fociedzés után még elruccantunk a tóhoz. A gyerekek fürödtek, játszottak, ...


..., kincseket találtak. Nekem még hideg a víz, én csak lustálkodtam.Aki hínárt talál, az készíthet magának sellőfrizurát!

Hát ennyi! Ne legyen soha ennél rosszabb évzárós napunk! Caro blogján még sok-sok képet találtok.

Szép napot!

Rita

4 megjegyzés:

 1. Jó is a vakáció. Meg, hogy ilyen jó idő van. Én nagyon szerettem, hogy nálunk is ilyen üzeneteket kaptak a gyerekek a tanároktól. Szuper dolog, hogy érzik a szeretetet.

  VálaszTörlés
 2. Nagyon kellemesen telt az évzáró, ez látszik a képekből, érthető a beszámolódból. Valóban: tanárnak, diáknak egyaránt megkönnyebbülés. Én is mindig nagyon vártam a suli végét, hogy együtt tölthessem a napot kényelmesen a gyerekekkel és együtt programozhassunk.
  Szép az a tó és csodálom a gyerekeidet hogy fürödtek a hideg vizű tóban.

  VálaszTörlés
 3. Mégis hány fokos lehet az a víz ? Brrrr, már a gondolatra is beleborzadok. De biztos egészségesek :-)
  Szép napotok volt, jó szünidei pihenést :-)

  VálaszTörlés
 4. Rita: What a fun post, I do like the mermaid look, sweet.

  Catherine

  VálaszTörlés