2021. október 19., kedd

Hope hoodie

  Anyósomnak jár egy képes heti magazin, amiben mindig van kézimunkával kapcsolatos cikk is (a recept, keresztrejtvény és más egyéb mellett). Évek óta kivágom és őrizgetem az onnan kigyűjtött cikkeket, de javarészt csak porosodnak egy fiók vagy doboz alján. Aztán egyszer csak, egy szerencsés pillanatban találkozik az ötlet az aktuális igényekkel. Ez történt most is.

  A LOVE felirat mellett a HOPE is benne volt az egyik nyárvégi számban. Az olvasó azt a tippet kapta, hogy az újságban közölt sablonok segítségével hímezzen egy már meglévő pulcsira. A tízévesnek megtetszett az ötlet. A színválasztásban szabad kezet kaptam, csakis meleg színekkel varrtam a világoskék anyagra. Három szál DMC-fonállal (a színtartás itt fontos szempont), lapos öltéssel.  Kiskamaszaink nagyon szeretik mostanában a kapucnis pulcsit, amire azelőtt rá sem néztek. Életemben nem varrtam még ilyen, tartottam is tőle, milyen lesz. Meglepő módon sokkal egyszerűbb szépen felvarrni egy kapucnit, mint rendesen beszegni egy sima pulcsi vagy póló nyakát. Örömmel jelenthetem, hogy a hoodie átment a vizsgán, már iskolában is volt, ahol mindenki azt hitte, hogy boltban vettük. (Mondjuk akkor sem lett volna nagy baj, ha nem tetszik a kis hölgynek, lassan ugyanaz a méretünk, majd elhordtam volna én.:)


Szabásminta: True Friends (Ottobre 2014/4.) 170-es méret
A zsebet egy másik modellből vettem át.  Ez a kép október 4-én, a svéd fahájas csiga napján (munkahelyeken, iskolákban is tartják) készült, akkor épp a HOPE hímzésénél tartottam. Barbara bingójában így beikszelhetem ezt a fontos dátumot is,  valamint a joker mezőt, ami ebben az esetben az egyéb (nem keresztszemes) hímzést, vagy a kapucni kategóriát takarja.  Szép napot!

 Rita

4 megjegyzés:

 1. Rita: That hoodie is wonderful.
  I want to eat that roll, looks so yummy.

  Catherine

  VálaszTörlés
 2. Nagyon jól néz ki a kapucnis pulcsi, én is azt hittem, hogy bonyolult rátenni, de ha nem, lehet megpróbálom!

  VálaszTörlés
 3. Hát ez a pulcsi nagyon jó lett! A laposöltés is nagyon mutatós, kinagyítottam és szépen készítetted. Nekem okoz némi kihívást.

  VálaszTörlés
 4. Tetszik a felirat, eltettem az ötletet. Szerintem párnán is jól nézhet ki.

  VálaszTörlés