2016. augusztus 31., szerda

Hullámmintás kislányboleró és vaj házilag


  Nagyon tetszenek a horgolt hullámos minták. Most még túl nagy kihívásnak tűnik egy ilyen takarót elkészíteni, de rajta van a hosszútávú tervek listáján.

  Nagyon megörültem hát, amikor ráakadtam egy KÖTÖTT hullámmintára. Az öt és félévesnek kötöttem egy kis bolerót ezzel a technikával.


  Az eredeti rózsaszín fonal nem lett elég, de szerencsére volt itthon egy hasonló árnyalatú és vastagságú, abból készült a nyakrész. Éljen a fonalfalás!




  A gombokkal bajban vagyok, az egyik színben nagyon jó, de túl kicsi, ami elég nagy, az viszont rikító... Majd meglátjuk, a gombot könnyű kicserélni.



  A lényeg, hogy aranyos lett, és sikere van, jól beleillik a hercegnős ruhatárba.:)




  Más: ma kipróbáltuk a vajkészítést itthon. Pofonegyszerű: kézi habverővel addig vertem a 40 százalék zsírtaltalmú tejszínt, amíg el nem vált egymástól a vaj és az író, nem volt több tíz pecnél. A profik még külön kinyomják a maradék nedvességet a vajból, és jéghideg vízzel leöblítik, hogy tovább elálljon. (Mi egyből sütöttünk a vaj feléből és az íróból egy adag zsömlét.) Az itteni árak mellett nem éri meg a vajkészítés, de néha-néha jó kipróbálni új dolgokat. Nagymamám anno köpült néha vajat, emlékszem, iszonyú hosszú és fárasztó munka volt...

  Töltsétek vidáman augusztus utolsó napját!

  Rita

8 megjegyzés:

  1. Nagyon csini a kis/nagylány ebben a boleróban :)
    Hogy Te miket ki nem próbálsz...!?

    VálaszTörlés
  2. Lovely bolero !!:) It is always a nice feeling when you make something at home. It is very common in my country to make butter at home but we make clarified butter. I don't do it but my mom has been doing for ages and now her DIL too.

    VálaszTörlés
  3. Was für eine tolle Jacke für deine kleine Tochter. Ich bin sicher, sie liebt sie.

    VálaszTörlés
  4. What a beautiful cardigan! I am glad you are joining us for Solo September.

    VálaszTörlés
  5. Der Wellenmuster ist sehr schön für das Jäckchen und passt sehr deiner kleiner Prinzessin.
    Der hausgemachte Butter gehört zu meiner Kindheit.
    LG Rita

    VálaszTörlés
  6. Lehet, hogy nem éri meg, de jó buli és finom. Ja! A vaj.Én pont ellenkezőleg jártam. Olyan hosszan vertem a tejszínt, hogy ott is kicsapódott a vaj és a sütiben ez nem volt jó.
    A kötés meg igazi hasznos kikapcsolódás.

    VálaszTörlés
  7. Love the Bolero jacket so sweet, the color is so pretty.
    I have a husband who grew up on a farm so making butter comes easy to his family, the home taste is so much different from the store bought much richer taste when home made.

    Blessings
    Catherine

    VálaszTörlés