2020. június 8., hétfő

Pillangós játékszett


   A gyerekeink iskolájában hagyomány, hogy a harmadikosok a pillangókról tanulva élőben is megfigyelhetik e kis rovar életének különböző állomásait. Angliából rendel az iskola lepkelárvákat, minden gyerek kap egyet, nevet ad neki, és elhelyezi az osztályteremben lévő terráriumban. Aztán figyelik, hogyan változik át a lárva bábbá, és végül színpompás pillangóvá. Az utolsó iskolai napok egyikén aztán szabadon engedik őket.

                      Mióta egyszer megpillantottam ezt a honlapot, tudtam, hogy egyszer horgolni fogok                          egy pillangós szettet. És íme:


Lárva.


Báb.


Kifejlett pillangó.



Falevélben szunyókáló lárva.


A teljes szett.

Részletek a ravelryn.

  A kilencéves elvitte az iskolába megmutatni, az osztálytársak is kézbe vették, nézegették.

  Valószínű, hogy nem ez az utolsó ilyen témájú szett, amit meghorgolok... 

  A minta fantasztikus, pontos, képekkel gazdagon illusztrált. Vettem hozzá pamut fonalat, hogy az itthoni készletet kipótoljam. A mercilizált (kezelt, fényes) fonalakkal nehéz volt dolgozni, viszont jobban tartják a formájukat, mint a puhább változat (amit kellemesebb volt horgolni).

  Szép napot!

  Rita

3 megjegyzés:

  1. Édes! <3 Nem tudtam, hogy lalylala minták ilyen kis cukiságokban is vannak! Valóban tanulságos az aprónépnek.

    VálaszTörlés
  2. Gratulálok hozzá, hogy mennyire együtt vagy a gyerekek érdeklődésével. Azt hiszem egy életre megtanulják a jelenséget. Gratula továbbá a sulinak is az ötletért. A horgolásod szuper lett!

    VálaszTörlés
  3. Jaj, de nagyon aranyosak. Nagyon ügyes vagy.

    VálaszTörlés